29 June 2009

cerita hari ini

Rasa sihat bila dpt breakfast dgn roti wholemeal+1 slice of cheese+horlicks panas pagi ni. Bertambah sihat rasanyer bila dpt menahan diri dari mkn nasi lemak/nasi goreng/mee goreng dan makanan berminyak yg seangkatan dgnnyer. Mlm semlm pon tak mkn nasi goreng..mkn mihun sup jer. Aiskrim dlm freezer cuma mkn 2-3 sudu. Sneakers/kit kat/Mars pon dah seminggu tak beli kat mynews.com di opis tuh. Alhamdulillah kelmarin satu hari perut sihat tade masalah. Harap2 program diet UNTUK SIHAT ku ini berjln dgr lancar hehehe. Hari tu jumpe doktor berat 53.6kg..agak2 kalo lama tak jamah nasi lemak bley kurang lagi tak? :p

Ex-opismate buzz kejap tadi..katanyer dah ade kes H1N1 kat T* (import from singapore). Not sure how true it is since the co didnt make any official statement yet. Bestnyer kalo opis kena tutup temporarily hihi.

Semlm, dgn rasminya kami semua berjaya berpindah balik ke master bedroom (proses mengemas dari pagi ke ptg siap ade break byk kali). It has been left vacant ever since firas was born, maknanye almost a yr la jugak. All this while i slept with firas dekat bilik bwh, sementara idlan dgn abahnyer tido kat living hall. Sian kan? Best rasanye dpt merasa katil queen balik :)) Next week insya allah pruzz akan start dgn make over project utk bilik idlan...hopefully before mak ude balik kl nanti rumah dah kemas dan tidakla berkeadaan spt tongkang pecah macam sekarang :p

6 comments:

tini said...

errrrkk sapakah yang kena H1N1 tu?

Farra said...

i know....

ShaFiAti said...

uiks...korang tahu la ek..

satu menu yg healty la..u makin slim la yati lepas ni..hehe..gara2 gastric..gud gud..:)

atulhani said...

errr... betul ke ada kena H1N1 tu?? isk, bahaya gak ni. Hmm kak, selamat menjaga pemakanan.. saya pun suka makan sneakers.. huhu, tapi terpaksa la dilupakan..

ummi said...

fr singapore? communicasia punya penangan ke? isk..

y@tipruzz said...

mujur saya tak pegi s'pore tuh...kalo idak sure daku kena kuarantin gaks hihi