03 June 2009

- Lagi beberapa hari adik nak masuk 10 bulan.
- Gigi dah ade 3, satu gigi kapak, 2 lagi di bawah.
- Still been fed with finely blended puree. Rasanye dah boleh upgrade to a

more lumpy food, tapi ntahla…mama malas nak try. Again, kes malas!
- Suke sgt dgn finger foods dia a.k.a. biskut carrot/original/chicken

di mana abang pon slalu tumpang sekaki…sedap kots :p
- Develop chronic attachment dgn mama. Pantang nampak mama/dgr suara,

mesti nak terjah ke arah mama. Hmmm sama kes dgn idlan time kecik2 dulu.
Masalah besar sungguh!
- We notice he detest sweet foods a.k.a whatever type of fruits eg apple, pear,

manggo, etc. In fact he prefers plain porridge instead of those sweetie thingy….hmm pelik.
-Also detest baby foods sold over the counter including nestum. So kalau

pegi hotel terpaksalah mencari plain porridge jugak :p The good side about this,
dia suke masakan mama yg tak seberapa itewww above anything :)))
- Suke menjerit! High pitch plak tuh...adess kadang rasa bingit telinga ni hoho

-Si abang plak, sangat manja dan pandai layan si adik. Suke sgt acah2 adik…

and adik pon mmg syiok kena agah dgn abang.
- Slalu baca hadis2 yg mama sendiri tak hafal and taknah dengar….teruk betul mama.

Alhamdulillah hati dia mudah utk terima segala ajaran cikgu2 di sekolah. Syabas abang!
- Suke tgk citer hantu!
- Sangat sensitif, pantang kena marah sket…mesti merajuk dan harus dipujuk :p




Tiada kaitan...tapi nak tunjuk gaks. Tote bag yg baru kuterima kelmarin. Hasil buatan Kak As from
http://toteboutique.blogspot.com. ---> tgk kes malas nak buat link hehe
Comel comel i like very much. Jahitan kemas...pruzz pon puji.
So pasnih bley sumbat baju2 spare kekanak tuh, pampers, etc time leisure outing :)
Beli bag ni, dpt free pyramid coin purse yg kecik tuh...
So sape berminat, bleyla contact kak as ok...service efficient gitu!


4 comments:

Ummu Auni Afif said...

yati, best tak pergi read malaysia? kenapa tak rembat buku PTS byk2?? best tau buku dia org

Farra said...

cantik aa tote beg tu..ni yg mengidam ni

y@tipruzz said...

eni, pruzz ade la beli 1 buku pasal unit amanah. Aku beli buku resipi jer. Aku kan pemalas bab2 membaca ni :p

farra- beli jgn tak beli..murah dong!

mak ude said...

xde gambar blk junjung ke?