05 May 2011

Langkawi 30.04.11 - 02.05.11

Percutian yg memenatkan! Itulah yg dapat disimpulkan utk trip ke Langkawi kali ini.

1. Penat sebab jalan dari KL-Utara jem teruk. Hingga kami terpaksa stop bermlm di Sg Petani utk kasik recharge (check in hotel kol 3am tuuu).
2. Penat kena tunggu lama utk naik feri. Manusia punyerla ramai!!!! Agaknye sumer org turun gi Langkawi time cuti Hari Buruh ni kots huhu
3. Penat mencari kereta sewa sebab banyak kereta dah habis! Akhir sekali kami dpt van Nissan Serena (RM200) dan Viva (RM110).
4. Penat Q utk naik kereta kabel. Masya Allah dekat sejam lebih Q, nak turun pun kena Q lagi sekali...gilerrrsss! Oh tiket dah naik yer kawan2...dewasa RM30, kids RM20...dulu dewasa cuma rm18 tau.
5. Ofismate saya kirim set sudu yg bersalut emas di keliling tuh, tapi yg kelakar..masuk 3 kedai semua sudu habis, sold out ok!!! Arghh terbukti ramai giler org datang ke Langkawi time cuti pendek ni! Masuk Idaman Suri, punyerla susah nak bernafas..semput tgk ramai orang, jalan pun selisih bahu.

OKlah, penat nak story, jum layan gambar terus la :)



check in di Rumah Peranginan Persekutuan (di bwh management Holiday Villa), maka bilik pun cun cam holiday villa cuma dia tak kasi sofa bed.


Penat & panas giler tunggu feri, terpaksa bukak baju Ammar. Ni posing before masuk ke dlm feri.

sepupu-sepapat yg kecoh giler tgk cerita hantu mak limah dlm feri :p


kecik2 dah merasa naik feri..untung budak zaman skarang :p


Abah kata stereng Nissan Serena ni best giler!


Ammar exactly at 7 months old!


lepas tensi :p


Mama's little dino and red bug




dlm compound kawasan hotel...nice.


RS jadi penyelamat time Q utk naik kereta kabel. Sangat azab menunggu hokay!


OK, bersedia utk naik cable car!!!


Yey, sudah tinggi di awan!! Anak2 mama bagus betul langsung tak gayat :p


Umo 31 baru mama berjaya naik cable car kuikuiii


nak kasik hilang rasa gayat mama sempat breastfeed kan ammar :p


sayup pemandangan...cantik kan!


tangga utk naik ke atas pelantar


di atas pelantar, panas terik time ni huhu




umi & papa...di pantai cenang


tgh lalok nak tido, tapi kena paksa posing


di jeti, otw back


4 serangkai yg sangat kecoh bila dpt jumpe bersama! :p


my eldest two


6 comments:

Ummu Auni said...

wow!! bestnyaaa

Farra said...

ramai org pon larat lg beratur! hebats2..kalau aku sure tak naik dah

kami gi time cuti sekolah last yr pon ramai giler..gi thn 2008 juga yg ok sbb bukan cuti sek & naik flight..cepat je dpt naik cable car

tini said...

mmg gayat naik cable car ni. nak2 time turun. ooooyaiiiii takut aku nak tgk bawah. aku tgk kiri kanan je aahahhaahha

yatiscloset said...

farra- taknah naik, alang2 dah Q kenalah Q sampai dpt naik :p

tini - actually bila dah duk dlm tu tadela gayat sgt kan...tgk view laut, pokok2...rasa serene jer :) anak2 aku lg terer langsung x gayat hepi jek derang dlm tuh hoho

tinidewi said...

cardigan putih itu mcm kukenali kui3x.

yatiscloset said...

k.tini - yeszaaa cardiganmu amat ku sukai..mmg make full use of it lahhh! :)