09 May 2011

Mother's Day

Pagi ni bila sampai ke ofis, terus teringat kat acik cleaner di ofis ni.
Macam biasa turun ke kantin utk beli sarapan, tapi kali ni aku beli extra kuih RM2.
Nampak jer acik tu, terus aku kasi kuih tu…ckp kat dia, nnt bila acik free acik makan tau!
…..
…..
.....





Sebenarnya bila tengok muka acik tu, hati rasa sayu.
Dia rajin sangat bekerja, jarang aku nampak dia culas, atau malas time waktu bekerja. Duduk rehat pun kejap2 jer, mungkin take 5 lepas penat cuci toilet dan sebagainya. Ada sekali tu, aku nampak dia macam kurang sihat, mulut ni laju la bertanya…kenape acik tak amik mc je, rehat kat rumah?

Tau ape dia jawab???

Kalau acik cuti, nanti tak dapat gaji.

Dusss rasa bergegar jantung bila dengar jawapan acik tuh.

Sedey kan???

Apa2 pun, hepi mother’s day acik….kuih tu memang tak seberapa nilai dia, tapi saya harap acik hepi hari ni (ntah2 acik tu tak tahu pun weekend lepas mother’s day :p)

5 comments:

afi said...

huhu paham2 apa yati rasa. kita pun penah dulu kat UIA before dtg phd, kesian2 tgk sorg makcik ni. tak ingat if i've done the same. but really paham. insaf kan, rezeki yang sedikit tapi halal and diberkati insya Allah.

CT said...

i am proud of you..:)

Ummu Auni said...

terharunya...

Sejarah Baju Kurung said...

Salam.
macam sedih plak baca entri ni. uhuk2~

Daripada:
Ain Syuhada@Zezebel
zezebel.blogspot.com

yatiscloset said...

sedih bila terbayangkan kalau acik tu adalah mak kite...

actually setakat kuih tu cfm acik tu mampu beli..tp hopefully dia tahu masih ade org yg sayang/igt kat dia..sbb aku cam dgr anak2 dia tak brape menjadi...