27 October 2005

tup tup dah tinggal seminggu je lagi kita akan meninggalkan Ramadhan dan bakal menyambut Syawal. Bila borak ngan kengkawan ramai yg dah nak start balik kampung. Aku? hmm umah mak dekat je kat Ampang...so pagi raya kat Ampang, petang raya insya allah akan bertolak balik ke kampung B kat Junjung. Tak sabor rasanye nak balik kedah...lama dah tak balik...ape yg syok kat sane? hehe kalo tanye yati, jawapannyer sure la sbb makanan byk best2 kat sane :p Mak masak best, makcik2 masak best...kesimpulannyer perut ni sentiasa dijamu ngan food yg lazat2 :)
Lusa confirm gathering kroni redang kat umah halim...as planned, BBQ still akan proceed...bersama2 ngan lauk2 pot luck yg lain. Excited nyer bila pk...lama dah tak jumpe derang sumer, sure meriah!
Idlan dah 10.5 bulan skang..tak lama lagi masuk 11 bulan..tak lama pastuh dah sambut 1st besday! Hmm tak sangka dia dah besar....bila flashback balik time dia kecik2 dulu...hmm tersenyum aku sesorang. Dia terer ape dah skang? ni soklan feveret org la kan...hmm idlan still tak merangkak, mengengsot je laju...rasanyer dia tak merangkak kot, ikut pak long dia. Panjat2 pon dah terer, tapi duduk sendiri still tak reti. Mulut kepoh yg amat, perkataan yg dia slalu sebut abababababababa, tetetetetete, dahhdahhhdahhh...ape yg dah aku pon tak tahu hehe...mama takde sebut ker? ohh ader...time dia nak nangis carik aku baru la kuar mamammamamama...kalo idak sure dgr bunyi abahhhh jer....ish anak abah kot :p
Feveret spot dia still kawasan dapur, bawah kusi meja, and opps tepi sofa...bila dirikan dia kat sofa tu amboi sakan terloncat2...kalo abah dia agah dia, lagikla galak cam nak terbang terjun dari sofa tuh...feveret toy dia takder..skang suke hold petak2 animals dia...toy lain tak layan. Mujur mama tak spend byk duit beli toy, idak rugi jek. Feveret rancangan tv dia, hmm tak byk...kartun Pingu, Ninja Turtle...oh satu lagi Bob the Builder...lain dia tak layan...lagi satu dia suke selingan lagu TV3 yg ade org loncat2 tuh...and kadang bila start buletin 830pm tu bila pembaca berita tu start bercakap, dia akan senyum sesorang dia..hehe perasan anak aku nih :)
Akhir disember kitorang igt nak pi bercuti...cuti dah apply, tapi nampak gaya cam takleh approve iskkk bos ni...tapela doa2la cuti approve....kelmarin siap dah surf2 tpt best2 kat utara...sambil bercuti then terus balik kg mak kedah...memula igt nak pi pangkor, tapi pk2 balik cam payah plak bila bawak si toet tuh..cane nak snorkel, caner nak kayak, caner nak itu ini..hehe..pastuh igt nak pi melaka plak, melaka ade ikan bakar nyummmss...tapi dah ke arah selatan....hmm skang tgh pk penang..tapi ape ade kat penang? hmm buntu buntu

5 comments:

aidura sofiee said...

Kat penang ada bukit bendera, ada buah pala, byk jeruk buah, ada batu feringghi, ada komtar, ada feri, ada jambatan pulau pinang, ada tokong ular, ada botanical garden, ada kebun buah-buahan tropika kat teluk bahang, ada rumah p.ramlee, ada muzium, ada padang kota tmpt lepak dan makan2, dan ada macam2 lagi. *wink*

yatipruzz said...

ehehe kak aidura, actually hubby duk junjung, kulim. Mmg hubby penah bwk saye pi feringghi, komtar, pdg kota...jambatan pon saye dah penah cross 2x hehe...saye suke pi tpt yg ade byk food best!

::ziLla:: said...

yati:selamat hari raya erk...kita pn suka tgk kartun pingu tu...best...hmmm...betol kata k.aidura, p la penang, boleh bwk idlan naik feri, mesti syok gile die nnt...

yatipruzz said...

pingu tu kiut kan...walaupun tak paham tapi kiut betul bahasa diorang hehe

::ziLla:: said...

a'aa...kita dah lama dah ikut citer tu, sampai suami pn pelik konon faham je bahasa derang coz selalu gelak sorg2...last2 die pn dh suka tgk pingu tuh...