12 April 2007

Blueberry Cheese Tart

It's good to have a kelab wanita at our taman, they're very organized, active, always have lots of ideas and activities planned on weekend, and many more. Last Saturday i decided to join one of their activities, despite myself being quite new in the taman (we're phase 2 btw) and hardly know them. Tagged zarid along to accompany me, we had assorted tarts class with the instructor specially invited by the kolej komuniti bangi. Pay only RM10 and we learned how to make 3 different tarts, i.e cheese, fruit tartlets and egg tarts. The task is easy yet tedious and consumes lots of time. I tried doing cheese tart last two night, and my biggest mistakes, i did 2 adunan instead of 1, resorted me only being able to go to bed at 330am :(

Lenguh satu badan nak buat pastry dia...tapi serius enjoy! Yang penting, pruzz kata lagi sedap dr instructor punyer hohoho


small tart
regular tart
csws1090 tart :p

baked cheese tart
Kalo nak order cam biasa email eh :)

5 comments:

Anonymous said...

yati..wat le egg tart..su suka egg tart..kalo wat lebih jual kat su ek..slalu baper lame tahan ek kalu tart ni? nak letak kat luar ke dlm kalu nak bg tahan yer?

-su-

yatipruzz said...

hehe egg tart senang je buat..igtkan yati ngan pruz je suke egg tart :p next time eh!

cheese tahan je duk kat luar, maybe sbb ofis kite air cond kot..1 week still ok. kalo kat umah yati mmg simpan fridge lagi sedap!

farradasmiley said...

kuatnyer ko keje eh
sampai 3.30am
aku paling lewat pon kui 12am, tu pon time kenduri eheh
tart pon tak penah try lagi

yatipruzz said...

terpaksa, sbb pastry dah bancuh, nnt kalo simpan esoknyer tuh takut tak sedap :p

next wk klas aku start blk, so slow down la hehe

Kopi Suam said...

wah wah wah hebat lebih cun dari tart yang kita buat masa kat kelas :)

good job semoga business yati makin maju :)