02 April 2007

from the Hot Stove!

We had a small family gathering at my house last week and these are among the menus cooked that day.
1] Baked macaroni with mozarella toppings




Nak try? ni cara-caranyer.....

- Rebus macaroni hingga masak (masukkan a pinch of salt utk tak kasik dia stick with each other)
- Tumis bawang putih & besar, masukkan daging cincang, buh cili sket, masukkan tomato puree, masak lagi, then masukkan button mushroom, carrot (dan segala sayur yg anda suker), garam, gula, oregano, black pepper, dan teruskan masak...biar ade berkuah sket.
- Masukkan dlm bekas, then tuang white sauce (butter, tepung gandum, fresh milk, garam sket).
- Last skali garnish with onions, capsicum, tomato, and slices of mozarella nyum nyummm
- Baked at 170-180 celcius for 25 minutes or until cheese melt
- Ape lagi....hidangkan dan ngapp!


2] Chocolate marble cheesecake

8' (1.1kg) RM33. Interested? Do email me at calx_88@yahoo.com

6 comments:

encik munir said...

yati nih best la...selalu masak...
nanti rajin2la buat "jemputan makan2 di rumah yati"...

kompem aku akan selalu meluangkan masa!

yatipruzz said...

aku mmg best dan rajin baru tahu ker :p

mardhiah12 said...

study study pun rajin gila masak :D

yatipruzz said...

sementara anak baru sorang hehe

Hany FF said...

menarik2...takde telur...bleh nufayl makan tanpa ragu! :D

pernah buat yg guna telur utk lekatkan makaroni tuh.

yati, yg white sauce tu gaul je ke...kena melt atas api duluh..ke caner?

yatipruzz said...

nufayl taleh mkn telur eh?

masak atas api white sauce tuh...buh garam sket, kalo idak rasa dia plain x sedap..