17 May 2009

outing lagik?

Opss misi nak stay kat rumah tak berjaya ari ni. Actually dari kelmarin dah pasang 'niat' nak kluar today :p

Dlm pukul 12, kami kluar ke tesco kajang. Catch a quick lunch at TCRS, adik behaved well dlm high chair..so dpt la mkn dgn tenangnyer. Right after that terus menuju ke Nagoya, misi utama outing hari ini. Akhirnye jumpe jugak dgn kain idaman utk buat curtain idlan :) Thanx to kak as from toteboutique.blogspot.com sbb inform ku di mana nak cari kain2 cun yg digunakan utk tote bag beliau. And dlm masa 2jam++ kami spent di Nagoya, akhirnye decide utk beli kain polka dot grey black utk curtain idlan (actually sama fabric dgn tote bag yg ku order dari kak as so kiranyer bag mama sama color dgn curtain idlan hohoho).

polka dot grey black utk dimatchkan dgn 3 rona ungu bagi feature wall
RM9.80/mtr
Tangkapan kedua, beli kain baju melayu raya utk pruzz dan kekanak tuh. Color dark magenta, utk matching dgn kain bandung mama yg umi hadiahkan from Bandung. Dan tangkapan ketiga, beli kain curtain utk main hall kami yg taknah ditukar sejak berpindah masuk ke rumah 2 taun lepas :p. Kami pilih 2 kain berlainan utk dicantum, main body color creamish dan top color dark green. Kali ni pilih utk jahit ring style, selamat dihantar ke nagoya utk upah jahit (sekeping RM11 excluding rings).



Kiranyer sekarang hunting mission utk stuffs projek kid's room all completed, cuma pending bab implementation jer :p Tunggu abah free baru bley start dgn kerja2 mengecat dan sebagainyer.

5 comments:

Hany FF said...

Yati, kiter pun tgh giler kat tote bag. tapi kiter giler nak buat sendiri. tak cari kain lagi. mana ek tmpt nak cari kain except ikea?

y@tipruzz said...

beli kat nagoya. cun2 belaka and much cheaper than ikea :) kite beli tu kat nagoya tesco kajang.

ummi said...

2 tahun tak tukar langsir? okay lah tu. akak dah 6 tahun pakai langsir yang sama...

ummi said...

2 tahun tak tukar langsir? okay lah tu. akak dah 6 tahun pakai langsir yang sama...

Farra said...

polka dot sama bilik my kids , dulu kami beli kain langsir kat nagoya, tapi tempah jahit kat kedah youu..baju kurung pon tempah kat kedah..lg murah :D