05 December 2009

dilema

Nokia daun ku dah semakin nazak. Bila bercakap tetiba phone padam tho battery tunjuk full bar. Bila charge bateri, kekadang susah sgt nak on tak tahu kenapa. Husband ckp bateri dah nak kong. Kalau beli bateri bukan original, mungkin dlm rm30-40.

Haruskah ku tukar bateri, atau tukar phone terus?.....considering usia nokia daun ku ini dah menginjak almost 5 tahun kots....rasanya dulu beli tahun 2004 masa dekat cyber....skarang dah hampir nak masuk tahun baru. Tahun baru phone baru justified kah???

Oh kelmarin pulang dari ofis saya singgah ke jusco, saja nak menghilangkan rasa penat lelah bekerja+boring yg melanda sejak dua menjak ni. Dalam masa 1 jam sempatlah saya capai sepasang kasut carlo rino at 50% off, shirt Snails utk husband sempena anniversary kami minggu depan...juga at 50% off, 2 pasang baju tido utk firas....yepp tu saje.

Utk idlan saya tak beli pepe, sbb nanti kami plan nak beli hadiah besday dia minggu depan. Kek besday dia kami dah tempah di SR...ada gambar edible kawan ben 10, rege RM87.15...mahal kan?? tapi dah mama dia malas bangat nak baking....nak wat camner. Itu kek utk mkn2 di rumah nek umi pada sabtu depan. Utk celebration di nursery, husband kata kalau nak tempah kat SR jugak kopak la poket...indirectly itu adalah hint supaya mama bake sendiri hohoho.
Insya Allah saya cuba rajinkan diri dan bakar seketul kek utk dibawa ke nursery kamis depan. Barang2 utk party packs husband dah beli tadi.....so probably malam ni kami akan pack kan siap2 dlm plastik. Tahun ni takder majlis besar-besaran kerana budget agak ketat di akhir tahun ni. Insya allah kami akan berada di Langkawi on the upcoming anniversary minggu depan. Sebenarnya bukan utk anniversary pon, tapi pegi utk conference phd husband yg jatuh sehari selepas anniversary kami.....so aku pon of coursela nak menyibuk ikut sekali kan :)