17 December 2009

Langkawi 13-16 Dec













Kami ke sana selama 4 hari, bersempena our 6th anniversary+colloqium PHD pruzz. Hari pertama, nak save budget kami stay di Hotel Langkasuka. Rate RM125+breakfast, bilik dia ok cuma agak sempit sket...sesuaila dgn rate yg dia kasik tu hihi. Ptg kami kluar jln2 ke pekan Kuah. Takde benda penting yg kami aim dekat langkawi kali ni, so takdela excited sgt bila kluar masuk kedai HIG dan seangkatan dgnnya. Just shopping coklat, kain batik dan kain pelikat samarinda utk diberi kpd mak ayah. Lepas dinner, kami balik ke bilik rehat...sbb pruzz nak kena practice utk presentation dia esok.
Hari kedua, lepas breakfast kami pergi ke Bird Paradise. Tpt dia agak menarik, ala2 petting zoo gitu sbb boleh amik gambar pegang haiwan, kasik makan, etc. Masuk ke tpt rabbit, firas dgn idlan menjerit ketakutan...rabbit punyerla ramai...sumer jinak2 terus dtg kerumun kat kaki..menjerit kekanak tu sumer! Kawasan dia agak besar..berbaloi la dgn tiket yg kami bayar (RM12 adult, kids RM8). Then kami ke Langkawi Fair...shopping mall terbesar di langkawi. But again takde shopping aper...pegi situ utk lunch jer. Lepas lunch terus check in ke Holiday Villa, tempat berlangsungnya colloqium pruzz. Rate asal dlm Rm300++, tapi memandangkan booking dibuat oleh pihak universiti, maka dptla diskaun dlm half price. Kalau idak jgn harap nak merasa duk situ :p Pergi ke mana2 jumpe mat salleh jer...dlm pool pon penuh dgn kaum bukan melayu isk isk

So dari Isnin-Rabu...aku dan kekanak cuma lepak di bilik hotel, layan disney channel, layan katil yg empuk..sementara Pruzz pergi ke colloqium dia. Petang, sempatla kami bwk bebudak mandi dekat pool & pantai...tapi pegi pantai kejap jer..anak2 kami tak suke+takut dgn air laut :p Opps sempat juga lepas breakfast aku test skill main ping pong dgn pruzz....melepas gian setelah beberapa tahun tak pegang bat ping pong :) Overall, percutian kali ni agak relaks...relaks sbb duduk dlm bilik hotel jer..tak penat berjalan hihi. Kekanak tu enjoy jugak...especially idlan yg 'sayang' bebenar dekat bilik yg lawa itu sampaikan aku nak selerakkan selimut pon dia bising...sibuk nak kemas kasik cun balik :p
Thanx yang for the vacation!

2 comments:

Farra said...

gi naik kete or terbang?

y@tipruzz said...

Terbang bersama AA :)