28 December 2009

ikan bakar Istana

Berjaya juga kami berenam keluar lunch makan ikan bakar di Jln Istana. Organizer tak lain tak bukan Pn. Farrah Aiza yg bertindak selaku driver, cum tukang belanja kami pada hari itu (tq so much Farra!!!). Dapatla sumer org merasa naik Exora hehe. As the organizer, farra pilih ikan keli, terubuk, pari, 2 ketul sotong yg sgt 'besar' dan sepinggan kerang. Illustration seperti di bawah, apa yg paling tempting sekali??? tak lain tak bukan mestilah sotong tu kan :)


ikan keli

ikan pari

giant squid

kerang bakar

semah-zue-zarid

ijah-farra-meself
Time makan tu, sempatlah kami mengimbau kenangan2 lalu...antaranya kenangan cuti-cuti malaysia ke pulau2 time muda remaja dulu. Antaranya Perhentian, Redang, Tinggi. Si farra yg kakinya tercucuk dek coral dan dibawa ke klinik desa oleh orang tempatan, diriku yg terjun dari tebing sampai tudung tercabut (tapi sendiri x ingat), Ijah yg sakan terjun berkali-kali utk kasik semangat kat kengkawan lain, diriku yg hanyut ke tgh laut dan hanya berjaya pulang ke bot setelah diselamatkan oleh beberapa rakan lelaki (termasuk suami ku pruzz :p), eza yg bawak bf baru dia, geng2 perempuan yg tak reti berenang tapi cuma tahu terapung (kami lah tuh hehe)....ohh byklah lagi.
So kengkawan...jom kita organize family trip ke mana-mana tahun depan jommm!




10 comments:

sikulat said...

ermp.. yumm yummm... sedapnye makan tadi.. hhehhhee

p/s: gelap btul muke kitorang.. & kite terasa haus btul sbb tadi tak smpt nak abess minum dah ada next customer nak duduk kat meja tuh.. hohoho

ummi said...

uihhhh.... mencik. tak dpt join. cam tetau je kalo akak ada musti keta tak muat kan. korang kena bawak akak nanti uwaaaa!!!

ummi said...

uihhhh.... mencik. tak dpt join. cam tetau je kalo akak ada musti keta tak muat kan. korang kena bawak akak nanti uwaaaa!!!

Farra said...

kaktie muat la...exora boleh letak 7 org..hehe..jom jom gi trip agi..rindunyerr

tergelak2 ku teringat tudungmu itu tertanggal..wakaka

ish gambar gelap pulak tu, cemana la photographer ni! aku nk cilok ini gambo tauuu

Farra said...

tiada gambar terubuk feveretku?

y@tipruzz said...

gelap sbb cahaya maaa...kalo x guna lumix aku pon sure gelap hehe

terubuk mu tuuu tepi kerang tuh...terpinggir jauh sket hihi

ala k.tie...cuti sakan sampai 8 jan...sure heaven nyerrrr :p

y@tipruzz said...

eh perasan tak aku sorang je pekerja T*?
isk isk malu pakai passcard :p

sikulat said...

hahaha.. kerna paskad-paskad itulah.. kite sume dpt parking cantik punye.. heheheh..

ieka said...

yati.. kita semua mcm ada aura plak.. haritu balik kg tertgk album lama2.. kelakar plak bila tgk muka semua mcm budak2 lagi.. selak2 gambar fara dgn anak sorang je dulu.. ehehe..

oh yer pasal kes terapung tu.. ingat tak kite semua try belajar menyelam.. tapi semua takleh tenggelam.. ingat lagi statement rahimi: korang ni.. org lain, tenggelam tenggelam takmo timbul..yg korang timbul timbul takmo tenggelam.. uhuks rindunya time tu..

y@tipruzz said...

hehe x igtla statement tuh. eh tapi bukan ke awak pandai berenang? seigt kite yg terer swim awak, siti, siha....lain sumer setakat terapung jek hihi