01 June 2011

back for good

finally!



5 hari 4 malam yg penuh dgn drama. Marathon macam orang giler..tu pun tak cukup masa.

Badan macam nak pengsan, kaki macam nak tercabut, beg2 plastik sampai dipikul ke belakang

& diheret di lantai sebab kes tak larat nak angkat dah.


Setiap hari bermula dari jam 7am...jam 10pm++ baru balik hotel...tak giler tu?


We should have actually stay there for at least 6N (for a beginner like meself) baru sempat cover all the wholesale places. Plan asal nak ambil local agent di sana, tapi masuk hari kedua, kami decide utk jalan sendiri (agent tu siap ckp kpd kawan umi ku...saya ni very smart sebab pandai jalan sendiri di sana. Saya siap gurau dgn umi, lepas ni saya boleh jadi agent bawak orang pegi sana :p)


Apa2 pun, alhamdulillah Ammar SANGAT good ok! He is indeed one tough baby, just like his mommy! hehe

Mak di kampung setiap hari call hubby, risau takut Ammar demam atau tak tahan nak ikut mama dia marathon setiap hari. Tapi mujur Allah permudahkan segala urusan kami.


Oh baby saya menjadi pujaan hati setiap amoi dan mamat cina di sana.

Tak pasti kenapa, mungkin sebab orang memang tak bawak baby ke those wholesale places sebab manusia sangat ramai (honestly mmg saya langsung tak jumpa baby lain di sana), atau pun mereka pelik tengok baby Melayu hehe. Setiap kali singgah di kedai, mesti mereka tegur Ammar..."hello baby, cute baby". Semua pakat geram tengok Ammar dan nak dukung dia...kiranye mmg VVIP betul budak ni di sana! :p


Nanti saya update full story later ok.


Ini sebahagian daripada hasil tangkapan di sana. Semua nicely packed & akan dibawa balik ke Malaysia via cargo thru the local agent. 3-4 weeks baru sampai...lambatnya!!!



p/s: berdebar nak masuk ofis esok. Email pun takut nak bukak. Esok dan hari2 seterusnye pasti pening nak cover byk kerja2 yg pending huhu

5 comments:

CT said...

waaaaa nak jadi wholesaler plak ke lepas ni???? bagus bagus bagus

Farra said...

waaa hebattt..eh lupa china tang mana yg jual baju kiddos ni ek?
dasat tu nak hangkut benda tu berat gile

y@tipruzz said...

k.ct - yer wholesaler. so bley la jadi agent saye pasni & war-warkan pd frens yer :)

farra - ship via kontena ok. mane bley angkut naik flight cfm excess baggage byk giler wakakaka. 3 weeks baru sampai mesia.

tpt mane? tunggu aku wat travelogue ok :)

Ummu Auni said...

ya Allah! hebat hebat. ko jln china kat mana?

yatiscloset said...

guangzhou