19 August 2011

back to baking??

Hah, tak ingat dah berapa lama oven myHotStove bercuti...rasanya sudah berbulan-bulan...ke dah setahun eh..ntahla..blog tu pun dah lama sunyi sepi :p Biasala, sejak kehadiran si Ammar Fitri dlm keluarga kami, mama macam tak menang tangan nak spend masa lama2 di dapur. Cuma bulan Ramadhan ni je mama terover rajin sket...nk kejar pahala memasak utk family kots hihi

So ni adalah hasil terbaru dari myHotStove sempena cuti Nuzul Quran hari tuh. Resipi baru, inspired by my dear friend, but of course me being me, suka alter the recipe lil bit here n there utk menepati citarasa sendiri. Dan hasilnya wah wahhhhh cedappppp acik suke. Dan ini testimoni dr jiran depan rumah...kembang semangkuk bila acik baca post dia :p
"Beb..kek so ko sedap giler.. I like!!nti ko bole jual kat aku sebijik..ko charge aku mahal pun aku sanggup..btw thank u so much bg aku rase..sebelum ko balik raye ko buat kan aku yer..."



here to go the Chocolate Coffee Banana Bottom Square Brownies..sprinkle the twin choc chips on top, mmg marbeles hasilnya :)


Umi saya pun suke alhamdulillah!! Sape nak rasa meh dtg umah raya nnt, konfem jadi kek rasmi umah yatipruzz time raya nanti hihi


Dan ini kek batik for a dear friend (u know who u are hihi) yg mane saya berhutang dgn dia sejak Ramadhan tahun lepas rasanya. Tapi biasala, last yr sarat dgn si kecik tuh..jd malas nak buat utk kengkawan :p




Tinggal beberapa hari je lagi dah nk habis Ramadhan hukhuk.


Semalam Ustaz Nizam dari TV9 ada kasik ceramah dekat ofis, kata dia kalau nak cari malam Lailatulqadar, jgnla timing mlm2 ganjil like hari ke 21, 23, 25, 27...byk para ulama' target malam 27 Ramadhan. Tapi kalau kita sibuk nk timing dan target, mungkin sampai ke sudah kita tak dpt nak ketemu dgn malam yg sebenar. Jadi pesan ustaz sebaiknya kita buat amal ibadat setiap mlm...bukan malam yg tertentu sahaja. Paling penting, ikhlas kerana Allah......:)

7 comments:

aida said...

nak resipiiii

ieka said...

selalunya kalau timing nak buat masa malam lailatulqadar sahaja, org tu dgn sendirinya tertido kekeke

oh, ku sudah fikir nak beraya bila ada org ajak beraya makan kek di rumahnya :p

yatiscloset said...

beb resipi sori copyright reserve my dear friend punyer....

ika- meh meh dtg :)

Farra said...

beb..semalam is the lowest milk output..7.5oz only!

yatiscloset said...

ko penat wat biskut kan...

aku pon semlm 8oz..pam sekali je, migrain giler sampai muntah 2-3x ptg tu. bukak pose kurma sebiji + air, then terus tido sampai ke pg ni bgn sahur br mkn nasi huhu

Siti Kartini said...

dalam 2 hari aje udah selesai itu kek :)

yatiscloset said...

uhhh cepatnye abis :p