02 December 2005

chicken little chicken little!

Bila kitorang cakap "chicken little chicken little" sambil gelak2, terus dia kepak-kepakkan tangan dia cam ayam/bird nak terbang....hehe comel sungguh! ntah mane dia blajar ntah..mama ngan abah tade plak beli vcd citer tuh. Skang suke betul kepak-kepak tangan...dlm keta, sambil duduk, sambil tgk sesame street, etc etc...haa bila bukak cd sesame street terus dia kalut sibuk nak berdiri pegang skrin tv tuh...bila elmo and geng nyanyi, dia pon mumbles cam paham..ikut nyanyi sama kots...kartun bob the builder pon dia suker tgk, lagi satu kitorang perasan dia suke tgk iklan shampu, musykil plak aku...dia suke tgk wanita cantik ke suke tgk rambut pompuan tuh??

Pasnih nak mintak limaunipis burn kan vcd tilmiz, kang kalo asyik tgk kartun je payah gak! Bebudak nursery pon ckp idlan suke giler tgk kartun, mulut bising bukan main. Dan akak nursery cakap dia antara yg paling lambat habiskan makanan (kat umah mama amik masa dekat sejam nak abiskan satu meal)..makan lambat tapi mulut pot pet bukan main lagi yer???

Tapi kenape bila pegi umah orang mulut macam terkunci sayang? rumah org mmgla tak sama macam rumah kita..tapi kat rumah org ade ramai org macam kat nursery, tapi kenape mulut tak bising sama macam duduk kat nursery?

3 comments:

tinidewi said...

aik ni boleh geng ameer tengok vcd nih :P

aku pon dah pening camne nak "kurangkan" aktiviti tengok vcd dan menari2 ikut muzik. cam dah tokleh nak ditegah.

tensen seh!

yatipruzz said...

idlan nyer menari cuma henjut2 bontot + tepuk2 tangan...agak comel di mata saye so saye biarkan hehe..cuma nak kena ajar tgk tilmiz sama..kasik balance hoho. ameer tuh mat tabligh tak larang ker? kot kalo ayah dia sound dia ikut ker??? :p

Joe Berenguer said...

I just came across your blog and wanted to
drop you, Blogger, a note telling you how impressed I was with
the information you have posted here.
If you have a moment, please visit my site:
using dvd shrink
It covers using dvd shrink related contents.
I send you warm regards and wish you continued success.