19 December 2005

perjalanan weekend kami...

Sabtu lepas Idlan diberi jab MMR di az zahrah bangi. Sebelum tu kitorang beri dia ubat demam dulu, ni petua yg kitorang dpt utk takmo kasik anak demam lepas injection. Idlan nangis kejap time jarum dicucuk, pastuh good boy diam and sengih balik. Timbang berat, alhamdulillah anak mama dah 9.5kg. Lepas cucuk mama n abah round2 kat warta bangi. Abah nak carik sandal tp since idlan dah ngantuk2 campur rengek sket, lepas lunch terus balik. Ha idlan sempat membuat projek time kitorang lunch, so dlm keta terpaksa salin pampers dulu...kaki dah menendang2 nak marah tp mujur ta** idlan tak kena seat keta hehe

Blk umah kitorang kasik idlan sleep..lama betul dia tido, kepenatan kots. Bgn tido lepas mandi mama feed bubur+sup ikan tenggiri sambil tgk Sesame Street Count 1 2 3. Mmg tak sia2 beli vcd tu, idlan suke benar tgk...so skang time feeding mesti kena depan tv sambil pasang citer tu...gerenti bubur habis dan feeding time pon berjaya dishortenkan kpd 1/2 jam jer :))) Tq soooo much to elmo, bernie, ernie and geng!! Sehari dlm 3-4x akan ade ulang tayang citer ni..so jgn tak percaya kalo aku ckp aku ngan pruz dah almost hafal sumer lagu2 dlm citer ni hehe. Kpd sesiapa yg nak ajar anak mereka mengira sambil have fun, di recommend kan beli vcd ni, gerenti seronok anak anda and sure cepat pandai!

Ptg pukul 6pm kitorang kuar pegi JJ IOI plak. Mama and abah idlan mmg jenis yg x reti duk diam kat umah...weekend mesti berjln. Akhirnyer abah berjaya jumpe sandal yg berkenan di hati. Skang tgh sales, tp tade plak kasut/handbag yg best, so mama just beli t shirt turtle neck yg bertag 'for men' :p

Ahad dihabiskan di rumah sahaja...mujur berjaya stay dlm rumah je, kalo idak sure duit abis lagi hehe. So rutin weekend berjln seperti biasa...bgn pagi masak bubur, masak sup, basuh baju, sidai baju (ni abah buat), breakfast, feed idlan breakfast (kali ni try kasik roti and cheese sekeping, berjaya dia abiskan!), sleepkan idlan..bla bla bla....rasa best dpt spend one full day dgn idlan, kasik dia mkn, mandikan dia, sleepkan dia, tgk dia main ke hulu hilir ikut kita, kitorang lunch dia pon menyibuk nak lunch, mama baring dia sibuk melenjan badan mama, abah bace paper dia sibuk renyukkan paper, etc etc.....hmm alhamdulillah dah setahun lebey anak mama...terima kasih tuhan kerana memberi kami peluang menjadi ibu & ayah kepada insan kecil bernama anak...sesungguhnya kami teramat bersyukur di atas peluang & nikmat yg Kau beri ini....

2 comments:

Kopi Suam said...

Yati,
Ilman belum pi jab yang setahun..ingat esok baru nak bawa

yatipruzz said...

jgn lupa kasik dia ubat demam dulu hehe