08 January 2008

After 3-4 consecutive days of intensive training, at 3 years 1 month, Idlan is officially diapers-free! Leganye rasa muehehehe. I'd say it was not that tough to train todds this age but it's quite a challenging one though. Ours (me and hubby) comprises of sweet and nice talking plus marah and cubit-cubitan on few occurrences :p If you dont show your strictness, they wont understand how important the tasks is, and they'll resort to the status quo i.e. 'buang' dlm pampers. Nevertheless night time we're still putting him on diapers because he still takes milk at least once and when it comes to the morning his pampers is almost 85% lencun.
Anyone has the slightest idea how to go about the issue during night time?

His routine at taska running ok. Nothing much difference compared to before due to the same surrounding, teachers and frens. We let him watch power rangers in the morning before going off to taska, night time we spent time together watcing the same power rangers cd and Elmo 123. The elmo 123 is the most valuable one we've ever bought so far, the songs are catchy, and todds can easily learn how to count 1-20 in a fun and enjoyable manner. We sing, we count, and sometimes he (not me definitely) jumps around to follow the characters in the cd. Last night, abah tells bedtime story 4-5 times (cerita lion and samba kots) before he fell asleep.....and mama, still struggling to finish up her assignments yg berlambak dan tak tahu nak buat tuh huhu now i realize my cuakness is mounting as days passed by!

7 comments:

ummi said...

i agree on that elmo thingy. specifically sesame street. but i love elmo most. dah lah comel, suara pun kiut. do you know there's one genius whose father used to let him watch sesame street when he was little? hemm...

yatipruzz said...

waa ade harapan anak kita jadi genius la eh :p

apa lg tajuk cd akak slalu beli? dulu saye penah beli satu...tp boring giler plaks. So duk la ulang elmo 123 dari dia umur few months sampai la 3 taun nih hehe

sikulat said...

pasal pampers tuh.. slow slow aje.. lelama nanti dia sendiri yang geli nak pakai.. (eehhee.. tak lama lagi dah tuh..) Mirul pun baru je daipers free nye.. spt kata awak laa.. after beberapa kali kena marah , cubit.. denda..dll (hihihi..)..

ummi said...

akak ada a few aje. yang kira2 sampai 20 tu, elmo says boo, elmo firehouse. beli masa kat manila. murah giler.

psl diaper tu, akak notice masa si Kakak, kalau kita marah or denda, lagi dia senang terkucil sana-sini. tapi kalau nasihat berhemah, dia ok aje. maybe different kids different pendekatan. iman ni akak tak start lagi. tgu dia pandai bercakap dulu. diapers saiz xl pun dah sendat tu..

yatipruzz said...

a'a la kak..different budak different approach kots kan.

pampers xl dah sendat haru tuh...hehe..

puterikiut said...

lawak bila memikirkan telatah anak2 kan.. mcm dini pun sama.. start sekolah awal thn hr tu baru la dia pandai nak cakap bila nak ke toilet..yg bestnya sbb kitorang asyik pesan kat dia kalau kat sekolah kalau nak 'membuang' dini angkat tangan & cakap.."cikgu saya nak xxxx) rupanya kat umah pun dia tersasul cakap mcm tu..tak kisah la kan.. hehe

yati.. kak nieta rasa la psl kencing mlm tu mungkin sbb derang minum susu.. maybe takes time nak stop..agaknya nnt bila derang tak mnm dah boleh la suh buang siap2 b4 tido..so tayah la bangun.. benda2 mcm nie kena slow2 bak kata semah kan..

yatipruzz said...

yep betul kak...sbb derang minum susu..bgn pg confirm pampers penuh hehe...saya x kisah sgt time mlm...lelama esok pandaila depa adjust sendiri kan:)
tido siang pon sy pakaikan pampers hihi