24 November 2010

balas dendam

Hari ni - hari pertama buat Ammar di taska. Masa borak dgn kak Emma tadi, muka Ammar sgtlah innocent...dengar je apa yg mama tgh borakkan. Sayu pulak hati mama tgk muka dia tadi. Apa-apa pun, mama lega sebab yg jaga baby kali ni adalah kak Emma...dia dah berumur, baik dan nampak macam sayang budak...lapang dada mama tinggalkan Ammar tadi.




Dan hari ni merupakan hari yg sgt penat buat mama! Bermula dgn laundry, kemudian sambung iron baju ofis lagi (stok 3 minggu ok!), memasak, cuci toilet, pump dan kemuncaknya keluar ke jusco! Keluar pukul 2.30pm, timing cuma 2 jam je sebab kes nak balik pump di rumah (malas bwk cooler bag dan pam..cooler bag dlm stor, tak cari lagi hihi).

2 bulan berpantang, tanduk macam keluar mencanak bila jejak kaki ke shopping mall. Mujur iman masih mampu mengatasi nafsu, kalau tidak harus lagi byk yg dibeli dlm masa 2 jam itu!


1 office shirt, 3 casual blouses, 1 pant..kebetulan taste mama kali ni semua kaler purple & hitam. Mujur bila belek2 kasut tiada yg berkenan di hati. Dan mujur masa terhad, jadi tak sempat pergi ke kids section :p




JCo yg baru dibuka di situ. Actually size & flavor dia lebih kurang macam Big Apple jugak...ntah2 company adik-beradik kots?


my little Ammar on his 57 days

7 comments:

aida said...

ammar memang muka cam abang2 dia.. hehehe

ZurratulAin said...

aah.. ammar mmg sama muke cam abang2 dia.. ehehe..

btw, aku rasa jco tuh lebih fluffy dari big apple especially yg original flavor tuh..

laydida said...

jom g MV this weekend! ada Malaysia Baby, Children & Parents Expo.. woooot!

checkout here : http://www.tce.com.my/baby/index.html

Farra said...

die nak gi jumaat la dali

aku tak pi..nak p PD! yehuuu

myjuliana said...

Jco lagi sendaps kots.. rasa mcm less sweet..

bestnyer yati dah iron 3 weeks clothes! bile la kite nak rajin iron baju nih.. hihihi

y@tipruzz said...

muka sama kan..dah from the same mould :p

kelmarin gi MV mkn big apple plak...ntah rasa lebey kurang sama, flavor pon byk sama...

huda- igt nk pi today tp cam malas plak sbb tade aim nk beli pepe..nk lepak kt umah je wth d kids :)

ShaFiAti said...

jap je yati dah naik keje kan..kejap betul mase berlalu...:)..

sakan shopping nooo...balas dendam betui..hehe

yer betui..same la tiga beradik ni kan..:)