22 November 2010

the plan for this week...

Can't believe i have start ironing the office clothes...bosannya!!

I planned to send Ammar to daycare this coming Wednesday-Friday...so that he can get used to the new environment before i officially get back to work next Monday (bosan bosan!!). Most importantly i need to know how much EBM he'll consume throughout the day.

So while Ammar is away i planned to do these:

Wed - clean the toilet, do some ironing again for the next few weeks if possible, go to parkson/Jusco and scout for some new blouses/pants/shoes as motivation to go to office :p

Thurs - a family-get-together session. Me n hubby will bring the kids out to the cinema and have fun!

Friday- thought of going to Mid Valley (alone) for the 1st Malaysia Baby, Children n Kids Expo. Held from friday-sunday. Pretty sure there must be good bargains with lotsa participation from various retailers and online shops. Tgklah kalau rajin nak drive ke sana :p

Anyway i really hope Ammar will be ok at the nursery...dari last week dah start risau bila fikir dia yg susah nak tidur, etc. Hopefully cikgu2 dekat nursery dapat bersabar dan Ammar akan behave dgn caretaker baru tu nanti!

7 comments:

tini said...

waaa ada expo ke kat MV? kebetulan aku cuti jumaat ni, leh la terjah sekali ke sana eheheheh

Ummu Auni said...

amboi..dah start dah yer :D

aida said...

aku tatau la. tapi masa fahri dulu susah noorrr nak tinggalkan kat nurseri, nangis je kerje.. mungkin sindrom baby no 3?

takpe, bersabar banyak2

y@tipruzz said...

tini - ade expo besar-besaran (tgk iklan dlm Pa Ma).

aini - bosannye keje!!

aida- jgnla ammar sama dgn si fahri...sian nnt cikgu2 dia. firas dulu gitu gak, diala bby paling kuat nangis abis budak lain terjaga :p Tp skang dia la kesayangan cikgu2 kt situ hehe

ummi said...

nak p jusco mana? kat cheras selatan dah ada jco donut. tadi dah belasah 1/2 dozen. tp baju2 kat mv lagi lumayan rasanya. Adam dulu akak nk htr a week before keje tp cemana tah nursery masa tu tak cukup org. last minute gaklah. cuma Adam x byk ragam. dapat buai, will do.

y@tipruzz said...

cheras seltn je kot malas nk drive jejauh...2 bln x bwk keta hehe

Ad din tade buai. ammar plak tgk mood kejap buai, kejap tido atas katil.

Jco? tingat dulu 1st time mkn Jco taun 2007 kt bandung time tu kat sini takde lagi...pelik bila tgk ramai org Q nk beli rupanye sedap! tp dia kecik kan, 2 ketul pon x kenyang lg :p

Farra said...

have fun kay! gi la shopping pepuas ehehe

aku dh shooping kat fabulous mom clearance sales
aku agak tak sanggup hanto bby awal to nursery , as usual 1st day keje baru antor