02 November 2010

viral fever

Me and Idlan are down with a viral fever since last Sunday. As for me, i also got a package of runny nose and sore throat. Yesterday the whole day was spent lying on the bed, doing nothing. My body shivers, and the muscles are aching all over...rasa nak collapse pun ada. I'm putting on 3 layers of clothing, nonetheless the body fails to sweat...pelik sungguh, in fact 3 dosages of paracetamol didn't do any wonders and the temp keep on going up.

Today, i feel a bit better alhamdulillah. Idlan pun nampak dah ok...tgh layan cd kungfu panda for the xxth times i lose count already, tak bosan2 plak tu :p Lucky Ammar and Firas sihat and do not show any symptoms...kalau tidak harus pening abah taking care of sick people at home!

10 comments:

Ummu Auni Afif said...

kesiannya kat kau...
moga sihat
idlan sama macam anak aku :P

zeti said...

kalo ikut doktor...demam2 jgn pakai tebal2..biar senipis yg bole..if not, panas dlm bdn takkluar & makin jadik panas ...

adiks said...

hang makan la panadol soluble. gerenti akn peluh2. rase lega sikit

xpon cool fever ke.

Farra said...

siannyer ..sakit bdn demam masa pantang ni..get well soon

y@tipruzz said...

zaiti - bila peluh temp turun. aku kecik dulu takut mkn ubat, so selimut tebal2 kasik peluh..terus sihat hehe

farra- tu la mmg mencabar demam time pantang..especially time bf..kadang rasa cam nk pengsan sbb lemah sgt

aida said...

aku demam masa pantang fateh ari tu. Pegi la berurut, angin masuk bdn tu

-ummu amin- said...

kalau mak mertua aku sure kata kena bentan.. dia bukan boleh sakit2 dlm pantang nih.. semuanya suspect bentan

y@tipruzz said...

pruzz pon dh demam..firas ngn ammar je ok

Farra said...

sama like ayu..mak aku mesti kata bentan..alhamdulillah aku tak penah demam masa pantang

win said...

Yati & family, moga cepat sembuh...