16 November 2010

Konvo Tadika Nur Addin 2010

Rata-rata bercerita pasal konvo anak mereka kan...ni turn mama Idlan pula bercerita ok.

Konvo berlangsung ahad lepas dari jam 8.30am-12pm...tapi baru sempat update hari ni sebab modem terbakar kena lightning petang ahad tu :p


Baru sampai di dewan sekolah ABIM jam 8am, tempat konvo berlangsung.
Ni juga Ammar's first appearance in public :p


Persembahan pertama hari tu, bacaan Al-Quran surah Al-Luqman oleh anak mama :)

Sehari sebelum konvo abah dah train idlan utk baca...dekat sekolah pun cikgu dah train. Alhamdulillah bacaan idlan agak lancar walaupun ada tersalah sekali...pepe pun mama n abah mmg bangga.



di luar dewan. Firas mmg takmo duduk diam langsung, penat berkejar keluar masuk dewan.


mama pada hari ke-47 ML




idlan dan kengkawan yg berlakon menjadi tentera Israel. Mereka berlakon drama/pantomin israel lawan palestin. Sepatutnya idlan kena baca sajak sambil kengkawan dia berlakon, tapi time praktis dia selalu main2...last skali cikgu yg terpaksa baca! :p

anak mama sudah graduate! Cantik kan scroll dia..bayaran cuma RM40 utk gambar & scroll tuh


Gambar wajib :p

Idlan dgn seorang sahabat karib dia...Adam Imran (nama favourite mama nih hehe)
Anyway alhamdulillah semuanya lancar. Tapi penatnya masya Allah sampai sakit kepala bila balik rumah tu. Pertama sebab Ammar langsung tak tidur sepanjang konvo berlangsung (bising, panas, tak selesa). Tangan mama macam nak patah dukung dia, badan macam nak pengsan. Kedua sebab penat mengawal si Firas yg ke sana ke mari. Abah pun penat juga kejap nak tengok firas, kejap nak ambil gambar idlan buat performance. Ada 3 ibu yg tegur mama tanya dah berapa hari (mereka tgk Ammar baby paling kecil dlm dewan tu)...lepas tu suggest pd mama suruh guna sling sebab kesian tgk mama yg penat dukung (Ammar langsung taknak duk dlm stroller!).
Idlan ada dpt anugerah Bacaan Al-Quran Terbaik. Ada byk lagi anugerah lain, tapi mama tak sempat tgk. Addin takde buat sistem peperiksaan, so takdela pelajar yg dpt no 1,2,3, etc. Mama pun tak sure performance Idlan macam mana....tapi janji dah pandai membaca, mengira...kira okla tu kots :)
Ok dokie...nak surf pasal ring sling plaks...perlu beli ke tidak yer???

9 comments:

LiTtLe^m3 said...

wahhh kurus... memang begitu ke? :D

Farra said...

laa....kata dulu dah boli SSC?
lom ek?

ok mama dah kurus, ayah contrast sket :p

y@tipruzz said...

blom beli ssc snuggbaby sebab liza tgh pantang..dia close shop temp.

kurus eh muehehe caner x kurus penat dodoi sambil dukung :p

zeti said...

sila la beli...mmg heaven gile mendukung baby ...aku beli kat susuibu kat bangi tuh jer...bkn alif jer, kadang2 sufiya pon aku dok dukung dlm sling tu kalo die dah tersengguk2 nk tido..tp skang dah simpan utk anak no3 ..tah bile la tuh :D

tini said...

awat aku yg selalu gak dodoi basheerah sambil dukung ni tak gak kurus2 cam kau yati? ahahahaha

myjuliana said...

owh jelesnyer yati dah kurus.. nampak sgt kurus.. and tahniah to idlan!

Arisy said...

congrats & tumpang bangga idlan boleh baca surah al-imran. sejuk perut ko, :)

y@tipruzz said...

ul- alhamdulillah idlan skang dh juzuk 5.

zeti- ko beli bape rm? kain dia cotton ke linen?

zeti said...

Rm72 kalo tak silap..kain cotton, ring besi, checkered pattern (tp ade lagi pattern lain yg die jual)..sgt thn lasak...sufiya yg bleh thn hantap tu pon bole aku angkut dlm tuh :D