21 March 2011

Cheesecake with ganache

Kes lepas geram sebab blackforest tak jadi. So i made some effort to bake this plain cheesecake, which later was topped with ganache. Puas dpt mkn kek hasil air tangan sendiri...lama dah tak buat cheesecake kan :) Kiranye this was my first cheesecake of the year 2011 hoho..ala-ala kick off gitew :p


The assorted chocolate shapes were first meant to deco the blackforest cake, tapi dah blackforest tak jadi..belasah letak atas kek ni

kids will always being kids...yg first diterkam adalah choc shapes tu la!

3 slices dah selamat ngapp...si firas pulun coklat ketul tu je kek langsung tak layan huhu

Ok next time mama tetap nak buat blackforest...kali ni kena make sure sponge cake tu menjadi kalau tidak rugi sebab guna telur banyak wooo!

6 comments:

Farra said...

So wat happen to blackpitted cherry? Masih lom guna kan?

yatiscloset said...

blom guna la hehe mujur x expired lagi

Siti Kartini said...

yati, aku rindu ngan cheesecake kau ni. bila boleh terima order? eheheheh

Siti Kartini said...

yati, aku rindu ngan cheesecake kau ni. bila boleh terima order? eheheheh

CT said...

wah...impressed!!!

yatiscloset said...

tini - aku pon rindu sama kek aku sendiri hihi bley tak :p