16 March 2011

She's drop dead gorgeous, but tell me she is not!

Omg omg i blame it to kak Nieta for introducing me this website.
Sebelum tidur sempat lagik tu browse2 dan dussss, i landed on this piece and omg, this again what we called 'love at first sight!'.

DKNY Signature Hobo Khaki/Red

Last year i promised to Mr Hubby to 'puasa' from buying Coach for a year. Now it's 4 more months to go to complete the one-year cycle and see, i bumped into this red piece pulak danggg!

Soalan lazim:

Perlukah? of course tidak.

Haruskah? emm macam harus sebab takde hobo lagi in collection.

Mampukah? emm bila tengok status account sekarang, memang tak mampu tambah2 dah masuk tengah bulan ni kan :p. But when i think of the upcoming salary, atau bonus yg bakal tiba sebulan dua tu lagi, uihhh rasanya macam mampu hihi.

Urgent or Important? sangat urgent ni, sebab ada 4 pcs je lagi yg available, sape cepat dia dapat. Tapi mmg tak Important la iskkk

Justification?

1. reward diri sendiri setelah penat bekerja (slalu guna alasan ni, tapi betul kan??)

2. i never have anything red in collection, be it hobo, satchel, carryall, swingpack, or any of the kind. Red sling ada laa hikhik!

3. Hah talking about my red ring sling (RS), aihhh this piece definitely gonna be a perfect match with my RS. Surely this hobo is lightly weight and easy to carry anywhere with my lil Ammar. Can imagine or not? uishh rasa cam comel!

4. oh tak bley pk dah...sebab nak pi sarapan dulu.

So peeps, care to help me again to decide?

Recommendation plizzzz!!

She's drop dead beautiful, isn't she???

14 comments:

Farra said...

uiks ..yg menda semalam dh beli ke? Site tu lama dah k.nita kasi aku..eheh...mmg lawo ... tp aku tade prasaan as usual hehe :)

Tepuk dada tanya hati & bajet.kalu x penah masuk bajet ni impulse buying hehe..sukati hang la..duit mu gok..hihi

laydida said...

carlo rino pun ada reddy stuffs jugak, modern design. shud be at much lower cost than this.. it'll burn ur pocket arnd MYR200-300..

yatiscloset said...

farra - semlm dh paid n checkout..nx week smpi :p Susah nooo kalo tanduk mencanak niii isk

huda- i think i know which one..mesti yg b/ground putih tu kan? yes no doubt mmg cun!

tini said...

baru nak rekemen kau dah bayar rupenye! cehhh ahahahaha

aida said...

Aku puasa coach lama dah, tapi puasa radley taleh tahan. Haha, aku rasa kalau kau dok sin mau pening pruz tgk dok kumpul designer handbags je. ada kawan jumpa handbag leather kat carboot harga gbp 15, aku masih kurang bernasib baik

ummi said...

santeeekkkk okayhh.
akak dah lama dah terliur tapi pasal hidup atas wang ehsan kan, ku tahankan ajer.

yatiscloset said...

aida - itula hikmahnya aku x sambung phd kat obersea muahahaha idak sure duit abis je. beb, takde ke wallet spare nak jual kat kengkwan ni? jgn malu2 bwk opis ok!!

k.tie - gorjes kannn iskkk x decide lg ni. hati kata mau.. poket kata sila abaikan :p
Akak takper dh nk masuk opis dh kan bley melenjan puas2 nnt :)

Idlan said...

Tak cantik pun...abah kata dpd beli beg nih baik buat downpayment beli motor..abah nak yg kaler pearl white tuh...

yatiscloset said...

abah beli la motor, mama tak kesah :)

myjuliana said...

haha lawakla 'idlan'..

boleh tahan selera handbag awak yati hihi.. tepuk dada, tanya hati.. kalau awak mmg suka tukar2 handbag, justify jer alasan kuat bekerja tu.. ;) kite jer dah lama puasa handbag.. skrg tak sempat nak shopping huhu

aida, aku banyak berkenan radley, tapi sbb lambang dia doggie, terus hilang mood nak beli.. lastly, aku tak shopping handbag branded pon, beli clarks jer..

yatiscloset said...

julie - ni lah bahana bila stress then blogwalking then bumped into this haihhhhh. anyway ni masih kiv 50-50 hihi

laydida said...

ha ah betulla yati yg bground putih tu! heheh..mcm lebey kurg je taste kite nih.

i'd usually treat this as self reward. penat koje..nak merasa $$ sendiri sekali-sekala. but diff. ppl have diff. way of rewarding themselves..masing2 punye pilihan kan? ;)

yatiscloset said...

huda - hehe betul3x. remember the key words --> sekali-sekala. :p

UmmiQais@iKa said...

rumettt kuu...aku pon tgh gila nak beli handbag nihhh..last week dah grab 4 begs(21 handbag, 1 slingbag & 2 wallet) minggu nih tgh usha handbag lagi! aku pon kena puasa coach nihhh..camner nak start puasa coach nih?? bagi tips skit!