28 March 2011

Fruitful yet a tiring weekend

1. My lil Ammar turns 6m this weekend. He starts solid on Saturday, in which i made for him a plain porridge (no salt, no nothing, only rice hehe), blended to its finest texture. He doesnt seems to like it, probably due to its plain n dull taste (hoho!), but overall i think he kinds of enjoying this first experience. The next day i made some apple puree and mix it with the porridge and walllahhh, he enjoyed every bits of it :p Ini budak suke mkn manis2 nampaknye! (ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi hihi).

I am one big boy already! Sudah meniarap dan angkat2 badan...dan suke sgt menjerit!!


2. Baked this plain cheesecake with ganache...one for Tini, another one for us of course wink wink* Dapatlah kasi jiran depan rumah sket...kira settle hutang dgn Tini dan jiran :p. I woke up at 2.30am to prepare the cake, and slept right after subuh. While waiting the cakes in the oven, i managed to fold 2 big baskets of clothes, and do some ironing...gigih seh!!


i like the pineapple shape most...:)

3. We started to potty train Firas this weekend. Overall summary, accident 3x atas pelapik kaki, seluar tukar 3-4x, ulang-alik ke toilet for so many times i lost count already (dia sgt suke pegi toilet sbb nak main air sama), but in conclusion i think he's doing great so far. Dia suke 'pee' sikit2...jadi kerap la pegi toilet. There was a time when i was upstair trying to put Ammar into sleep, and guess what...Firas buang air besar dan si Abang yg tolong basuh!!! hehe bagusnya abang Idlan ni yg mama bangga nih :) Anyway abah tiada di rumah semasa kejadian sebab pegi ofis.

4. Our pond-refurbishment project almost 90% completed. Abah sudah 'shelek' balik kayu tu, cuci kolam, dan susun batu.

Berkilat balik...nampak cam baru kan? credits to abah!!!


my eldest 2 yg bz tolong abah sama :)


Batu kecil cuma letak atas air pancut tu, batu dalam kolam dikeluarkan balik...senang sket time nak basuh dan tukar air kolam tu nanti. Abah kata nanti nak beli fish letak dlm tu.


railway station dan 6 pcs of stepping stones. Later abah akan arrange batu2 kecil putih dan kelabu utk buat border di keliling pond ni...so that's the remaining 10% of the incomplete works :p

Fruitful and tiring am i right?

See i only have the chance to update this blog at 3am++ in the morning.

Update tetap update!! :p

6 comments:

tini said...

ko mgg gigih ahahahaha

Farra said...

ko mmg kurang tido ekk

ummi said...

cuci batu tu tak tahannn. rajinnnnnn amatss. habis2 pun akak sembur air je.

yatiscloset said...

tini - kitorng mmg ske mkn kek tak bley tahannn :p

farra- aku slalu tdo awal kol 9am, then br bgn solat isyak, n wat pepe keje yg patut

k.tie - batu tu cuci time sy preggy lagi tau..ntah brape hari cuci baru siap sumer..sibaik kekanak berdua tu tlg sama :)

puterikiut said...

Si kecik yati muka cam girl la..cute

Sedapnye nmpk kek tu.. Tingin nak cube

Umh yati sure cun ni

yatiscloset said...

alamak k.nieta, dah 2 org ckp muka ammar cam girl...jiran kata muka manis :p