04 July 2009

DMC-FS7

Hampir 4.5 jam kami di Alamanda, kaki dan pinggang lenguh yg amat. Objektif utama mencari digicam baru utk menggantikan Nikon kami yg ala2 segan nak hidup mati tak mahu, dan kolam plastik utk idlan & firas bermandi-manda di porch. Oh satu lagi, mencari sports shoe idlan khas utk acara sukan tadika nya pada minggu depan. Dan setelah membuat perbandingan di 3 outlet, akhirnya kami membeli ini...FS7 di Fotokem. Terlebih RM60 dari budget asal. Tu pun ade orang tu dah berbelah bagi sama ada nak amik FS7 atau FS15 yang sedikit lebih mahal. Ingat frugal ye B...hehehehe. Kami punyer kaler pink-rose (aku nampak more towards shocking pink!)...biru takde stock. Bila di comparekan yg baru dgn yg lama tu....waaa seperti langit dan bumi...almaklum la Nikon lama tu takde anti-shake...yg baru ni siap bley amik gambar fan yg tgh ligat berpusing, kagum kami (ke jakun akakakaka). Yang pasti, next week bolehla snap gambar idlan byk2 time sports day dia nanti.


Esok pagi nak rendam kekanak berdua tu dlm kolam baru. Si abang mmg dah tak sabar!

Oppps sebelum menutup tirai, jgn lupa jenguk2 ke Nisastore untuk produk terbaru kami okeh :)

7 comments:

Farra said...

wowieee..lumix tooo

tinidewi said...

uwaaaa ni la yang aku nak beli. tapi bila sampai kedai, apek kedai tu hasut aku beli samsung. huh! masa kat kedai memang rasa best, bila transfer gambar ke pc, adeehhh... tak seperti yg kuharapkan :-(

mahal lak tu samsung. ampeh!

Ummu Auni Afif said...

kata shocking pink :P

y@tipruzz said...

dlm website gambo yg besar cuma blue...tu shocking pink gambo cinonet tuuuuu

kitorang contemplating antara lumix ngan nikon..sbb nikon kecik giler...tp kedai rekomen lumix.

ummi said...

canon tak masuk list?

ummi said...

canon tak masuk list?

y@tipruzz said...

ixus mahal...not within our budget :p