28 July 2009

jom make-over bersama Pruzz-Yati part one

Cam poyo jek tajuk tu ek..hehe tajuk mesti bombastic even tho hasilnya biasa2 jer hihi.
Ni gambar dekat family hall atas showing work in progress yg dilakukan. Perabot beli kat ikea, 2-3 bulan lepas dah beli tapi nak start buat keje tu malas yg amat. Cuba la tgk semak samun tuh...mmg mematahkan semangat nak start projek betul dak? Konon nak DIY semua furniture yg beli tuh...bila bukak nak pasang je masya Allah bukan main byk skru dan accessories nyer. Mujurla ade Pruzz yg kreatif iteww...kalo harapkan aku, confirm 4 hari 4 mlm pon tak nampak rupa perabot lagi :p Semua perabot yg lama kitorang sumbat dlm bilik sebelah yg ala2 dah macam stor gitu.

serabut giler kan..mmg sesak nafas kalo sape tengok!


L:bilik sebelah hall yg dah macam stor.
R: bookcase EXPEDIT yg dah siap dipasang.
Hall lepas dicat. Idea stripes biasala ilham Pruzz..aku cuma tukang pilih color.
Kerja mengecat 50-50. First time la aku pegang berus cat..kira okla kan as a
beginner hehe. Cat guna Nippon Paint, 3 different purple tones.


Hall selepas dimasukkan Expedit bookcase and study table Vika Amon.
Ade few things lagi yg belum dipasang i.e. Lack shelves, frame, etc.
So itulah family hall yg dah transform into SOHO pruzz :)
Iklan:
Sape berminat nak beli sofa spt gambar di atas, msg me okeh. Sofa 3-2-1 + FREE glass coffee table selling at RM200 ONLY (transportation exluded).

6 comments:

Farra said...

cantik!!! kreatif gitu...

wah nak beli sofa baru kers??

ummi said...

apsal tak beli expedit yang ada attach meja sekali tu?

Zuedin said...

ku jeles kreatif sangat...huhuhuhuhu teringin nak tgk hallmu (aci tak kalau nak tiru kalau berkenana ekekekeke)

y@tipruzz said...

k.tie - tahu yg tu, rasanye kami x pilih meja tu pasal besar sgt kot..lupa dah sbb aper :p

zuedin- bab kreatif tu credit to my husband la...sure dia kembang semangkuk nih ngeeeeee

ShaFiAti said...

kena rajin lap la kan yati..umah yati susah berabuk kot kan..if umah su, jenuh la nak lap tu...sbb tu kadang2 prefer yg bertutup...:)

y@tipruzz said...

senang berhabuk..tp tutup mata jela :p

bley kalo nk tutup rak tu, kena beli kotak kaler merah n purple tu bebyk la...tp sayang duit la plaks hihi