31 July 2009

terjebak?

Kami terjebak lagi dgn jcard day kelmarin. Kali ni di Jusco Equine.
Bgn pagi2 dah contemplating..antara jcard atau Ikea.
Last2 decide pegi jcard since tak byk brg yg nak dicari di Ikea...itu bley postpone ke lain hari.
Total damage lebih kurang sama cam jcard cheras selatan dulu.
Tapi yg best, saye dah dpt besday gift in advance even tho besday next week :p
Oven Elba 42Ltr..lebih kurang sama macam my current oven cumanya a bit bigger. Thanx B!

Actually kami slalu berfikir, nak terus beli oven besar ke, or beli satu lagi oven kecik. Lepas ditimbang kira antara kos oven, kos bil letrik dan sebagainyer, akhirnya kami decide utk beli oven kecik jek dulu. Bila saya betul2 serius nak jadi full time baker esok, barula bley beli oven besar cam tokey kedai kek guna tuh…bukan built oven yer kengkawan, tapi oven besar yg panjang yg bley masuk 3-4 tray serentak tu. So dgn adanye 2 oven Elba ku ini, bley la saya accept 2-3 orders in a day. Kalo idak confirm satu order utk satu hari sahaja :)

Skarang tgh contemplating, nak jual biskut raya ke idak? Ikut hati mmg teringin, tapi pk kudrat cam malas hehe. Agak2 kalo saya jual korang nak beli tak? Biskut yg bermain di fikiran saya cam biasa lah…choc chips, oats, sarang semut & chocolate cornflakes. Biskut yg sama yg pernah saya jual dulu. Tapi yg pasti, biskut raya utk diri sendiri mmg akan dibuat la :)

5 comments:

Farra said...

syok jugak terjebak kat Jcard day...sbb ingat nak cari 3 items penting: stroller,Thermo Pot and Standing Fan ....tatau pon ada J Card day

Biskut raya wajib buat! ala...bersalin la cepat...kalau tepat pd EDD , habis pantang esoknya raya, cemana nak buat kueh raya..:D

laydida said...

yati,

aritu ada tgk oven + cooker yang tak built in. jenis yg mak2 kite guna dulu tu..only this time lebih canggih spec & designnyer. oven mmg besarrr.. harga dlm range 3-4k hehe sbb sume baru release. iAllah by thn depan harga dah kurg sikit coz byk brand kuar mende yg sama.

and that's what i'm eyeing for utk masuk rumah >:)

tinidewi said...

ehem ehem. larat ke tak nak membakar cookies banyak2 tu dik? kalau pegi ofis muka monyok je takde maknonya :-p biarlah amanah dlm pekerjaan kita, barulah berkat gaji yang diterima. pergh, sesuai aaa dgn watak aku sebagai bini mat tabligh kuikuikui.

tinidewi said...

ppsstt... tapi kalau ko jual, aku nak beli wakakakaka.

y@tipruzz said...

hoho kalo wat biskut raya wajib cuti la kak..mane larat gi keje :p

huda- kalo 3-4k kim salam bye bye jer la tak sanggup den nak spend that much :p