19 July 2009

sabtu yg tak best

Pukul 5:23am. The men of the house tgh syiok tido, ku baru bgn kemas dapur, basuh pinggan, & lipat kain. Semalam seharian terbaring jer...gastrik yg teruk amats, nak buat keje pon rasa tak bermaya. Gone the whole saturday begitu sahaja :( Ntah ape kesla perutku ini huhu. Stok ubat tinggal ngam2 utk sehari je, nampak gaya monday kena jumpe mr doc lagi...serius tak bley jadik nih. Petang B ke tesco beli kotak plastik utk simpan baju lama idlan, and dia ade beli jeli gamat formula Dr Azimuth. Baru mkn 2 sudu tadi...ikut kotak tu gamat+spirulina bley neutralize and balancekan kandungan acidity dlm perut, hopefully after mkn gamat ni perutku sihat semula dgn izinNya. Orang slalu kata, gastrik sebab tak mkn/skip makan. Tapi kes acid refluks aku ni, after mkn je perut mesti sakit. Sampai rasa fobia nak telan makanan. Padanla aku notice patient2 doc aku tuh mostly kurus2 belaka...agaknyer depa pon tak lalu mkn macam aku hehe.

si little dodo pulak tetiba demam panas+sesema petang kelmarin. Adik sakit, mama sakit...sian abang takde sape nak temankan kawan tu mandi kolam...merajuk dia petang semlm.

Insya Allah hari ni kalo badan ok nak sambung kemas bilik idlan..alhamdulillah proses mengecat dah settle, katil+drawer MALM+kotak mainan Trofast dah siap pasang. Tinggal nak vacuum+ lap almari + pindahkan baju2 ke almari+susun mainan. So that next week....bley start proses make-over workspace B plak :) Harap sumer dpt settle before mak & mak ude dtg KL nanti...kalo idak mahu pengsan derang tgk semak samun kat hall atas tuh ngeeeeee :p

3 comments:

mak ude said...

oo..xpe..mak ude dtg earliest pon awal august..plenty of time..hehe

y@tipruzz said...

make sure 8 august ade kat kl ok..plan nak wat small family gathering during firas's besday :)

Farra said...

mesti hebat bilik depa..bilik kids kami tade katil..tilam jek ;)

with fancy colours pon depa nampak ok saje..