05 April 2010

misc.

1. I bet ramai yg tgk ABPBH malam tadi betul tak? saya tgk sampai pukul 11pm je, sbb nak kena tidokan firas. Firas sakan menari, berhenjut, berpusing, tangan digaya ala2 rap...isk ganas anak ku. Dia lagi sakan time one nation emcees and Dato' M Daud Kilau buat persembahan...aduss jgn anakku nak jadi artis nanti sudahla!

2. Sambil berFBing kelmarin, saya sempat surf serba sedikit pasal GC. Mean temperature dlm 21 darjah celcius (Autumn). Buat mereka yg arif, boleh tak kasi pendapat sama ada kami perlu memakai glove, stoking dan baju sejuk yg tebal? fyi kami memang species yg tak tahan sejuk, hatta air cond bilik pun dipasang pada suhu 25-26 celcius :p Ini pertama kali kami bakal ke negara 4 musim, maka pandangan bernas anda semua amatlah dialu-alukan :)

9 comments:

Anonymous said...

salam yati,
based on my exp duduk kat oz, kalau 21degree tu sejuk jugak...
tp xdela sampai kena pakai glove...
jumper/sweater should be enuff...
ala2 mcm kat genting gitu....

myjuliana said...

yati, kalau tak tahan sejuk, make sure bekalan socks banyak and nak prepare gloves pon boleh.. bleh pakai socks 2 lapis sbb biasanya kaki yg sejuk dulu.. utk suhu tu, baju sejuk / sweater dah ok, but maybe perlu pakai baju 2-3 lapis, senang.. kalau panas bleh buka selapis selapis.. kadang cuaca memang panas tapi angin kuat yg buatkan jadi sejuk.. mcm last week kita gi jalan, suhu belas2 tapi angin kuat gile sampai kite pakai winter coat.. huhu

Farra said...

bagi aku sejuk la tuh..apatah lg ko yg slim gitu...tolong yer simpan no contact otels/etc yg good bargain, mana tau thn dpn ada rejeki nk gi GC plak

y@tipruzz said...

bagi aku sejuk gak! aku kalo sejuk sgt senang sakit pala huhu.

nnt aku kasik hasil research aku in word doc. mane info penting aku dah copy paste dlm file tuh :)

* si anak terunaku dah bising soh beli socks n gloves ekekeke

ct_nurmarlissaa said...

dear,,gc tuee manerr nyekk..if tak kisah post laa..detaill dlm entry...bleh share..kan..

For kid better beli snow cap n glove...kalau tak sejukk pun..sure cute..deyrang pakai...

y@tipruzz said...

dah beli nnt sy upload gambar hehe

mak ude said...

layering is the best option..kl panas leh bukak.. 21C tuh cam nyaman je..i dont think glove is needed. sock would be a good option especially if using comfy walking shoes.

laydida said...

my comment - never underestimate the temperature.to them its warm,tapi utk kita spesis manusia khatulistiwa ni kdg2 masih lagi chilly. esp. when humity drops or sudden storm/rain.

standby any head/ear cover (tudung tak termasuk, sbb masih consider nipis :P)..sbb time berangin2 ittew, sejukkk. mmg bole pening kepala.

sweater (jenis wooly tu..) sesuai utk g outdoor. standby gak baju utk pakai 2-3 lapis. gloves, most likely tak perlu. socks, of coz u need it. kdg tidur mlm sejuk..kene pakai socks.

lain2? enjoy your time!

laydida said...

my comment - never underestimate the temperature.to them its warm,tapi utk kita spesis manusia khatulistiwa ni kdg2 masih lagi chilly. esp. when humity drops or sudden storm/rain.

standby any head/ear cover (tudung tak termasuk, sbb masih consider nipis :P)..sbb time berangin2 ittew, sejukkk. mmg bole pening kepala.

sweater (jenis wooly tu..) sesuai utk g outdoor. standby gak baju utk pakai 2-3 lapis. gloves, most likely tak perlu. socks, of coz u need it. kdg tidur mlm sejuk..kene pakai socks.

lain2? enjoy your time!