06 April 2010

spelling test with mama...:p

"Idlan cuba spell mother, father, brother, leg....etc"

ini jawapannya:
made
fade
brade
lek
.....
.....

so lepas buat short recap spelling test time malam, berjaya lah dia eja dgn betul. Kalau berkesempatan sehari cuba spell 5-6 words, so lama2 byklah yg dia boleh eja. Yang penting, kena slalu sabar bila time explain kat dia ape beza bunyi english dan bahasa melayu. Dia pulak susah nak terima explanation and our reasoning, jadi kadang2 mama pun macam nak naik hantu la tahan marah :p

Kelmarin tanye dia, mama garang tak?
Dia jawab....garang!

ku tanye lagi, siapa lagi garang...mama ke abah?
Dia jawab.....abah!

#*^*^* :)))

2 comments:

ct_nurmarlissaa said...

orait gakk..at least ader gakk munyi nyerr...Hahahaha

Farra said...

salam..terimalah awards dr mama muaz : http://dmnfarra.blogspot.com/2010/04/beautiful-blogger-award.html
:)