21 February 2006

[1] I hope i could be like ummimon one day, so obsessed in preparing home-made food for her Iman. Towards that, this morning i prepared applesauce for idlan's snacks, besides his regular carrot+potato+brocolli rice porridge and fish soup (ari ni sup ikan haruan nyummy!). last weekend he had pancake for breakfast, same like his mama and abah, except that i didnt put egg for his version for afraid of the allergy attack. looks like i've added another meal for his breakfast list - nestum, coco pops, cornflakes, plain bread, and last but not least, pancake! (plus nasi lemak, roti canai, mihun goreng, etc whenever he sees either of us eating all those)

[2] It's TRUE what people says, bila dah dapat kaki...ha asyik nak berjalan jek! That happened to us last sunday, we brought him to IOI Mall, to let him making his first debut cewahhh. Putting on his dark blue mickey shoes, there he go, walking straight forward as if his parent didnt exist, no turning at all! When abah grabbed his hand, tried to make him turn backwards to where his mama stood, he wailed and screamed...tunjuk perasaan la tuh :p

[3] The new skin looks so refreshing isnt it? credits to Aida and Semah, it'll never turn out to be like this if i were to do it on my own...me got no skills on this kreatip2 part ok! Tima kasih bebyk eh korang!

18 comments:

aida said...

belanja makan kat hotel ke.. baru kire settle? ngehngeh

aida said...
This comment has been removed by a blog administrator.
yatipruzz said...

amboi! aku sendri pon lama dah tak mkn kat hotel huhu

farradasmiley said...

wah..menarik aa yati! semah & aida yg ajo? lepas ni bleh wat tutorial kat aku plak :D

aida said...

bole bole farra
ekceli, yati goyang kaki jer.. sebab tu aku minta belanja makan kat hotel.. ehem :D

anyway, kalau nak change template, bolehlah e-mail aku. aku skrg tgh banyak masa free (tiba2 plak)

yatipruzz said...

a'aa farra, goyang kaki jek hehe..aida byk masa free tu :p

aida, awat aku ngan semah x jumpe ar caner nak kecikkan font kat link blah kanan ni..puas aku cari x jumpe yg mane satu huhu

kaezrin said...

buat food utk anak..masak sendiri mmg opuas hati.i am still cooking for efi nowadays...

aida said...

oh, sebab aku besarkan kotak.. since shoutbox ko panjang sgt. cuba kau kecikkan kotak dia, tulisan die kecik la

mardhiah12 said...

aku suap benda aku mkn je kat auni. tak semangat nak masak untuk auni mcm ummimon

yatipruzz said...

auni tibai sume bende ke? pedas pon dia mkn?

farradasmiley said...

Aida, nnti aku tanyer hang ek? aku pon nak gak taruk Haloscan. Dah reg tapi tak reti nk letak.

Aku suke masak. But Mus'ab tak suke makan. Ha, cemane citernyer tu? Akhirnya ayahnye la senang bulat. Keh keh

aida said...

boleh bole farra, skrg tgh buat projek blog untuk kak nieta.. :D

yatipruzz said...

aida - nampak gaya bukan aku sorang je la kena banjer ko, ramai lagi tu hehe

farra- kalo pasta mus'ab suke? at least dpt karbohidrat cam nasi gak. penah try kasi? mane tahu lidah mat salleh ke anak ko tuh hehe

Kopi Suam said...

Yati, lawa cat rumah baru ni...sama kaler ngan cat guest room kat umah kami ahak...

aida and semah lepas ni tolong make up kan pulak blog akak ok

farradasmiley said...

Pasta tu makaroni ke ek? kalau makaroni dah penah kasi die takmo pon! Poning den

Aida, akunyer tak urgent. Lain kali kt buat ek!

Aku kagun toi ngan orang2 yg teror dunia teknologi ni cam Aida & Semah :p Korang suke explore ek?Aku kdg2 explore gak tapi tak paham dong!!

ummi said...

sebenarnya nak develop jadi obsessed tu pun bergantung kat anak tu. en iman mmg suka giler makan yang ummi dia masak. tu yang ummi dia sungguh lah suka masak utk dia.

yatipruzz said...

farra - pasta tu memacam, like makaroni, spaghetti, spiralli, pepe jela..o0o0 mus'ab x suke gak eh isk isk.

Aku explore separuh jln, bila x berjaye aku malas pk...tu outsource kat aida ngan semah tuh hehe

aida/semah- disebabkan blog yatipruzz ni korang glamer, bley banjer saye dak? :p

aida said...

huh, penat buat cik yati ler belanja :P