24 February 2006


bestnyer ari ni, best sbb dpt gaji....duit dlm bank tinggal beberape sen je lagi isk isk...ni sume gara2 mkn mewah sgt early of the mth ari tuh, tgk skang dah sengkek kopak bangat :p

ptg ni balik ofis ade projek, hehe projek mencari penimbang/scale..mlm ni nak menjalankan projek membuat muffin resepi farra..choc muffin and banana choc chips muffin nyum nyum..mintak2 si kenit comel tu tido awal, so bleyla aku bertapa kat dapur tanpa gangguan dia. Dulu 1st time buat muffin awal2 pagi, tp since si kenit dah bgn, makanye dia join skalik ngan mama kat dapur..habis muka putih mama calit tepung. Kali ni dah pandai jln, kalo dia kacau, mau dia bwk lari cups2 muffin yg cute tuh hehe

kalo muffin menjadi, bleyla bwk gi umah umi esok, cewahhh nanti adelah suara2 yg ckp "fuiyoo kak nur pandai wat muffin!" (belum pepe dah perasan hehe). Esok adik bongsu aku yg sorang tu dah janji nak banjer dinner (aku yg paksa hehe) for the whole family sempena 1st gaji dia..dia keje part time kat 7-11 sementara tunggu spm result kuar..gaji RM750 woo, pd aku byk aar tuh! Esok jugak nak bertapa kat umah umi, nak blajo menjahit baju kurung, sume skill dah lenyap dr otak sbb dah lama tak asah hehe..pasnih jimatla duit nak upah baju nyeh nyeh...sesape nak soh aku jahit baju dia, silakan silakan cewahh...harga mulah punyer kengkawan kan :p

ni adalah istana yg bakal kami duduki x lama lagik...mmgla macam bukan istana tapi pd kami inilah istana hinggap/permanent kami yg termampu buat masa ini hehe...tapi malangnyer kenapekah cat dia kaler oren??? arghhh tidak tidakss!

9 comments:

::ziLla:: said...

besaunye rumah..

siku|at said...

TM ?? oren la oren

Kopi Suam said...

Ahhah laa Yati TM mesti kena ada oren baru le patriotik sikit heehh heehh jangan marah yek...

Hmmm ala nanti awak cat lah sendiri...rumah awak tu memang besar compare dengan built up umah akak...so masuk2 tak payah fikir nak reno lagi...

Hmm masuk ramai2 meriah sikit...petang2 leh lepak kat taman mainan...

puterikiut said...

yati.. sonoknye umah dah nak siap..beli kat mana tu? umah yati yg mana satu..yg corner lot ke yg tgh?

ummi said...

a house. make it a home.

kat mana rumah nih? bila siap? bolehlah start plan nak cat ke, furniture nak beli etc. best best. kalau poket tebal time tu, lagi best.

myjulieyana said...

bestnye yati umah dah nak siap.. semangat TM kuat tuh.. ker sbb ramai org TM beli kat situ? hehe.. gurau je ek..

awak bajer berapa ribu kena ada utk mmasuk rumah baru nih? buat loan ke? ker duit saving? kite kire2, kalau nak best tambah itu ini + beli perabot2 baru, ada 50k baru best! haha.. (loan lagi ke??)

kaezrin said...

wah cuns melecuns rumahnyer...dimana dier???????????? bila buleh pindah nih???

yatipruzz said...

semah/k.zira - a'aa baru perasan kaler TM...TM aku setia bersamamu!!! :p Akak, saye masuk nnt akak dtg melawat ok, kite kenal di alam cyber je kan hehe

k.nieta- kat tmn sutera kajang. Umah tgh kak, tak mampu corner lot tu hehe

k.tie - siap ntahla..tak lama lg la kot...tgh berkira2 duit ler ni hehe

julie - budget x sure lagi..less than 20k kot for starting, takmo personal loan, guna saving...ade duit leh tambah furniture baru, tade duit hmm tunggu sampai ade duit la baru tambah itu ini :)

mardhiah12 said...

hmph, aku dulu bengkok savings duit kerja bila pindah rumah. pula tu dua kali pindah, rumah lama mak ngan rumah sekarang. beli sikit2 la mula2 tu