13 February 2006

my baby can walk!

Our little sweetheart now can walk on his own! That happened on last Friday, yes Friday the lucky day i'd say, Friday the 10th when he exactly reached 14 months :) As usual we picked him up from the nursery and one of his 'akak-akak' said "Idlan dah bley jln dah kak"! Merata dia dah pegi....

We smiled and felt excited, but i asked myself not to get over excited on it. I knew he can walk already, but i never expect that this time he REALLY CAN WALKS!

That miracle night, he walked all over the house. From main hall to the kitchen, vice versa. He explored every single inch of the house. And we noticed he lifted up his right hand while walking, almost 45 degree, for sef-balancing i supposed hehe...pandai anak mama!

8 comments:

ummi said...

wiiiiii.....

dah pandai jalan? selamat berkejar-kejaran nanti yek. iman masih jalan 'pegang stereng'. nak bagi balance gamaknya. 14 months? iman pun abt that. memula merangkan>jalan. lepas kena cirit-birit, baru jalan bebetul. nenek dia kata dia cirit-birit nak ringankan badan. tu yang lepas tu laju jek.

aidura sofiee said...

congrats! i'm happy 4U dear :)

Anonymous said...

congrats to idlan..hehe..lepas ni die tanak naik stroller dah la plaks yati..asyik nak jln jer..heheh..tp yati dah ajar mase kecik lg oklah kot..kalau lutfi, dia mmg tak nak duk dlm stroller, sibuk menjerit2 nak kuar..nak jln2..kite yg letih mengejarnyer..hehe...su

yatipruzz said...

time kacih auntie2 sumer!

k.tie- jln pegang stereng cane eh?
su - mmg dr kecik ajar duk lam stroller, tp tadenyer dia nak duk lelama lam tuh..bila bosan dia jerit nak kuar gaks :p Last 2 week kot kat alamanda, dia sibuk merangkak atas floor kat situ...menjerit bila kite amik dukung..huhu

farradasmiley said...

congrate! idlan dah leh main kejar-kejar ngan Mus'ab le..nampaknyer dia berjalan same months gak cam Mus'ab ..but Idllan lg awal 2 weeks! cutenyer tgk budak baru jalan :D

yatipruzz said...

hehe...mmg cute! tp bila dia terstumble tuh adoii cian plak..mujur pandai landing kalo idak sakit bdn kan! kitorang slalu tlg clear kan brg2 atas floor takut dia langgar..slalu jln x pandang bwh...main lalu jek.

Kopi Suam said...

congrat Idlan...so cute la yati...hee hhehh tunggu bila dia pandai lari pulak ye...

yatipruzz said...

esok kami pindah TS bley dia main lari2 ngan adik man kat pdg depan tu eh kak hehe