28 February 2006

first teeth

am not sure whether other parents out there brush their toddler's teeth. We saw a big information catalog in a clinic last saturday showing this one brand, FIRST TEETH, that is a toothpaste specially designed for babies and toddlers (can swallow also ok). We went to guardian, hunting for that brand, and we almost choked our heart out, the price tag shows RM24.90 for the small tube. Even the big tube for adults doesnt cost that much isnt it? We left out, buying other things instead...kite gosok gigi ngan air jela for time being ok!

7 comments:

ummi said...

yati, boleh gosok guna kain ngan air je. agak2 nak selamat skit jari, beli berus yang boleh masukkan kat jari tu.

kodomo lion boleh jugak kot? rm5 je rasanya.

yatipruzz said...

mmg beli berus yg masuk jari tuh..selama ni mmg gosok guna air jer hehe...

kodomo less than 5, tp dia tulis takleh telan

farradasmiley said...

ubat gigi tu mmg mahal seh..

tapi bagi kami yg prob.nyer ialah nak ngajor Musáb gosok gigi..dia ada berus gigi sendiri tapi payah bonar utk kami gosokkan. Dia nak buat sendiri tapi bukannya menggosok but menokak berus

Mulut dia pon mmg dh berbau sbb dh byk gigi. Kami jumpa Dr & inform dia payah nak gosok gigi. But Dr kata tak perlu risau sgt at this age..later kene ajor sket2

Kopi Suam said...

Laa yati beli yang pureen punya berus gigi getah tu aje...akak dua-dua anak guna yang tu..
hmmm tak sampai RM5 pun harganya.


cara gosok kita sarungkan jari telunjuk dalam tiun getah tu then kita berus lah gigi anak kita....


macam2 brand ada..

mardhiah12 said...

auni pula susah juga nak berus gigi. kes cam musab. nasib baik gigi tak byk je

yatipruzz said...

K.zira - idlan ade berus gigi getah, cuma tade ubat gigi hehe

farra- idlan suke gosok gigi, every time gosok aku akan nyanyi "bgn pagi gosok gigi cuci muka etc etc..dia nganga jek mulut dia hehe

Juliana said...

yati.. kat guardian, ada gak yg murah.. toothbrush & toothpaste oral-B.. kite memula guna kodomo lion tapi sape tah ckp tu utk budak dah besar sket.. kite jumpa gak toothpaste yg mahal tuh.. carik2 lagi, jumpa laa yg oral-B tu, ada gambar walt disney character kot..

aisya suka gosok gigi sendiri, tak suka kite gosokkan.. tapi bile gosok sendiri paham2laa, mana nak cuci sgt.. risau gak sbb gigi dah banyak.. makan pon dah macam2..