01 May 2010

achievement of the day

1. Berjaya membeli kek di SR petang kelmarin, 12 different flavours at a slightly higher price is sooo worth it! Forget about inconsistency of the slices, yg penting sedap and value for money :))) Tak sabor nak ngappp today!
2. Beli ayam dan sedikit sayur. So kejap lagi breakfast mama nak masak nasi goreng kampung ala warung Maggi hehehe. Ni kes terpengaruh dgr iklan dlm radio everyday pasal perencah nasi goreng ni :p Yang penting, idlan kata dia nak bwk bekal ke SR pagi nih.....
3. Tgk dekat bahagian freezer, nampak ice cream Haagen Dazs...tapi 1 small pint costs you about RM30+++...isk sayang plak duit, so at last i just resort to Walls Selection Italian Gelato. RM11 je yer tapi puas hati :))
4. Alhamdulillah marathon puasa berjln lancar. Another 25 days to go..insya Allah kalo semangat kuat bolehlah ku habiskan sebelum Ramadhan yg bakal tiba tak lama lagi....wish me luck yer!!

5 comments:

CT said...

eh macam menarik plak beli 12 flavors of SR cakes, i shud try once la nanti...boring asyik2 p beli indulgence je..nak beli lain takut family x makan sngat...

gud idea la yati..thanks for sharing it here

y@tipruzz said...

sy pon dari dolu kalo beli 1 whole cake asyik indulgence je. now tukar angin dpt rasa byk flavor terus! anyway dia kira rege per slices ok...ade yg 6.50, ade 6.80

myjuliana said...

yati, haagen dazs kat tesco sini tgh promo, i tub for 1.99pound (equivalent to < rm10!), which is half price.. kita dah slamat membeli perisa cheesecake and strawberry (kot) tapi sayang nak makan.. hehe.. bbq party smlm pon desert haagen dazs! kat sini jela nak merasa.. kat mesia mahal gile

and idea awak beli kek mcm2 perisa sgt menariks.. napela SR tak buat whole kek version kecik sket, like 1/2 kg ke.. bestla sket nak beli 2-3 biji kan kan?

y@tipruzz said...

juliessss, taknah rasa haagen dazs. sedap sgt ke eh???

myjuliana said...

rasa dia sedap yg rich la.. mcm vanilla, still rasa cam vanilla walls or lain2 flaver, tapi rich sangat! so, makan sesudu dua pon rasa puas.. kite ingat nak gi beli lagi kat tesco nak buat stocks.. pls jgn jeles ye (owh sinful food)