26 May 2010

at 22 weeks...

Dgn jayanya berat tiba2 naik almost 3kg bulan ini. Sebelum ni complaint berat jatuh, tgk2 kelmarin dusssss terus shot up hihi. Tak sepadan plak kenaikan berat dgn marathon puasa yg tgh ongoing. Nampak sgt ini gara2 stock ice cream yg tidak pernah putus dlm freezer + makan kek almost every week + sneakers bar/choc bar setiap hari jika tidak puasa. Lucky tahap gula dan seangkatan dgnnya semua normal :p

Semalam doktor tak scan, katanya tunggu next month. Dia check2 perut, katanya kedudukan baby normal, pembesaran pun normal and within the range. Last skali, doktor komen perut ku nampak slim...bila you baring tak nampak pregnant pun, bila pakai baju kurung pun tak nampak perut. Lapisan lemak you nipis kot, senang je i tekan2 and rasa bentuk your baby.
Aku cuma senyum meleret jela hoho

Dan ohh kata doktor aku tidak digalakkan snorkelling. Pressure air laut tak sesuai utk pregnant women. Naik ferry/boat ok asalkan not too bumpy. Doktor kata, bagusnya bawak anak2 pegi jalan cuti sekolah ni yer! Dan dgn tulus ku jawab, anak saya tak reti snorkel pun, mama dia yg teringin!! So geng Tioman ku, nampak gaya den cuma duduk atas bot dgn Firas jela nanti :p

4 comments:

Farra said...

ko tolong jaga muaz la atas bot eheheh

tini said...

jeles nye aku bab lapisan lemak yang nipis itu :)

ShaFiAti said...

yep..me too...jeles bab lemak nipis ni..yati checkup ngan doc mane?

y@tipruzz said...

farra - bley je. kalo dia nangis aku campak laut ko sambut ok :p

su- checkup kat annexe tu je dr zana. deliver esok dr kam la hehe