05 July 2010

Restoran Sup Urat Ketin...

di Seksyen 7, Bangi memang power!

Niat asal malam tadi, teringin makan roti tisu/capati/roti nan di kedai mamak bersama teh tarik.

Setelah keluar, tidak sampai seminit perjalanan, plan ditukar ke Restoran Sup UK secara tiba-tiba. Sebenarnya dah selalu kami lalu depan restoran tu, tengok ramai orang..ahh pasti sedap nih! Dan malam tadi, impian terealisasi ewahhh. Kami order sup tulang, sup campur, nasi putih sepinggan (sebenarnya perut dah kenyang pekena roti bersama kaya sebelum keluar rumah hihi) dan sate ayam. Ada banyak lagi sup2 lain seperti sup daging, sup perut, etc, dan makanan bergoreng2. Kata pelayan kedai, sup urat ketin yang paling glamour, tapi kami takut nak mencuba....sebenarnya macam mana rupa urat ketin pun kami tak tahu kui kui :p

Komen - Supnya memang sedap dan power. Presentation A. Cuma kalau ditambah sedikit pedas lagi baru berpeluh2 dan bertambah power. Sate pun sedap, manis dan besar. Secucuk 60sen. Oh bab harga, sup campur RM9, sup tulang RM8...rata2 harga sup dlm RM7-9 semangkuk. Suasana kedai ok, luas dan tak stuffy. Selesa la utk membawa keluarga keluar makan...selesa sangat2 sampai si kecik kami siap merangkak dan meniarap di atas lantai (isk isk kami tahu kotor tapi dia bukan mendengar kata!). Kesimpulannya, insya Allah sebelum bersalin boleh pi pekena sup lagi skali! hehehe

6 comments:

myjuliana said...

menarik2! balik nanti pasti cuba nih! hehe

myjuliana said...

menarik2! balik nanti pasti cuba nih! hehe

sikulat said...

uuuh.. sedapnye..

abangpit said...

sup urat keting? first time dengar.. sup paling peling sy penah makan ialah sup lidah.. sup urat keting bole gi cuba nanti..

y@tipruzz said...

sup lidah fik?? adoiii tak berani nk try! hehehe

abangpit said...

aah, roti cicah dengan sup lidah.. terbaik!