26 October 2010

1. Perihal Ammar
- Dah hampir seminggu pasang buai, kadang ok, kadang tak membantu pun. Yg pasti, kena tangguk lama sokmo. Bila paksa tidur meniarap, lagilah marah si kecik ni..diangkat2 kepalanya yg masih belum kuat tu sambil menjerit.
Hmm...mama pasrah jela.
Kata org, kecik susah jaga...dah besar esok senang dijaga. Macam si abang ngah nyer :p

2. Borak dgn umi pasal cuti2 tahun depan. Umi kata kalau Beijing dia nak ikut (walaupun dah penah pegi..kata Umi dia suke sgt tpt tu!). Kalau Hong Kong, pun dia nak ikut! Best ni, kalau Umi, Pa & Adik join sekali, ada orang boleh tolong jaga kekanak berdua tu jadi mama boleh concentrate dekat Ammar jer :) Jadi di waktu2 lapang ni, mama ambil kesempatan baca thread forum pasal dua tempat ni. Yang penting, kena watch out AA punyer promo :p

Arrr the thought about vacation really lights up my day!

9 comments:

Ummu Auni Afif said...

sekali lagi, aku beritahu, beijing best!!

laydida said...

hah apelagi...hongkong disneyland la! kat axn aritu ade diorg buat review pasal tpt tu... best giller! nampak mcm lagi best dari disneyland florida hehehe >:)

adiks said...

persuade umi pergi hong kong. ade disneyland! weeeee~ haha

y@tipruzz said...

adik - umi mmg nak gi kalo kawe gi :) ape kata hang persuade umi soh banjer? muahaahaha

huda - kami takdek astro kt umah :p
taper kite shortlist 2 tpt ni..tunggu AA promo!

aini - yer noted! ko gi sendiri ke or thru agency? aku baca cam susah nak travel sendri sbb tpt jejauh, language barrier, etc.

Farra said...

ok aku join skali la gi beijing :p

safurah gi HK bulan 6 tak sesuai sgt panas bangat

y@tipruzz said...

hk/beijing- the best months to visit sept-nov time autumn.

kena cek kalendar cuti sek, cuti raya, n exam schedule kekanak ni dulu :p Kalo clash haru jek!

Ummu Auni Afif said...

aku pergi university trip dulu..hehe. dulu aku bayar RM 1800 sorang untuk tickets, accommodation, tour guide. shopping syok sana/ language barrier? ehehehe..mak aku hari tu gi pakai travel agent. senng je shopping. nak lagi senang, bawa KALKULATOR satu. nego harga guna calculator tu beb. masa aku gi dulu student lagi..hihi

Ummu Auni Afif said...

oh, beijing pergi musim bunga baru besh. musim sejuk tak best, musim panas pun tak besh. emperors dulu siap ada summer palace sebab nak lari dari kehangatan beijing. panassss

y@tipruzz said...

tu la kalo summer..panas sgt. winter, sejuk sgt plak. Mak aku pon pi under agency. Mkn senang, gi tpt melawat pon senang. Nak adventurous mcm pi GC dulu cam susah je sbb problem language n tpt melawat jejauh...takut kekanak letih nk menapak cari public transport hehe