20 October 2010

rambling

Perangai kuat melekap si Ammar bertambah parah. Dari pagi-tgh hari cuma sejam je tidur...tu pun kejap2. Bila letak, tidur 10 minit dia jaga balik. Menduga keimanan mama sungguh.

Disebabkan penat+malas, mama masak spaghetti carbonara je hari ni....sempoi, dahla pakai carbonara tin Prego, senang main instant2 jer mama di zaman serba moden ini...bertuah la sape jadi anak2 mama :p

12 comments:

zeti said...

try kasik die tido meniarap...maybe bole lena lama sket ...alif mule2 camtu gak..asik bgn jer..kasik tido meniarap..heaven sket makcik dpt berehat :D

aida said...

sama macam fahri, memang mencabar kuat nyusu, tidur 10 mins jaga balik.. melekap tak sudah..

masa aku dengan fateh dulu, ada kak rokiah ajar satu teknik. nanti dah lepas pantang kau ajar ammar (after baby tak confuse nipple).

kau perah susu siap2 dalam 1 -2 oz, lepas ko nyusu badan, kalau rasa dia nak menempek, kau bagi dalam botol. kena sabar dan cuba selalu, alhamdulillah fateh tak melekap sgt

sikulat said...

hermp.. final optionla nih (cuba bagi tido dlm buai) -- errr.. ramai akan against ini.. but it works.. Sangat subjektif kalau nak kata budak akan tend utk tido buai selamanya.. Sbb dlm kes Ariff.. dia ok aje tido buai or tido golek2.. asalkan selesa & perut kenyang. Masa dlm pantang arituh masa die tamoh asyik nak melekap & tido tak lena sgt.. kitorang bukak buaii.. hihi

y@tipruzz said...

zeti- dh try niarap, dia benci n marah sgt haha. anak2 aku sume x ske niarap time bby :p

aida - nipple letih n sakit kan huhu...tq 4 the tips :)

semah - hmm malasnyer nk kuarkn buai bwh katil...tgkla cuba bertahan dulu selagi daya.

mufis said...

apa yang semah cakap tu betul juga.. aku rasa tak melekat sgt buai sebab kita tak biasakan dia tidur dengan buai 24 hours. malam masih tidur dalam baby cot.. insya Allah ok, berkesan tu tidur buai

mufis said...

ops that was me - aida-

Farra said...

mmg separuh bby nak tido buai..tgk la muaz ni mlm2 tido buai, siang kat taska or umah takyah buai..dah tu mlm2 aku tido tepi buai sambil tgn buai dia! sabor je la..mmg die ni jenis yg buai kene tangguk

owh prego tu i like..mmg senang..tp kalau hak ada cendawan tu takleh la kot sbb angin

eh lps letak kobis kat B kite tu kan, kobis tu boleh kite grg n makan tak? atau buang je

laydida said...

grumpy ke tak si ammar tu masa melekap? kekadang baby ni colic, sbb tu manjang nk melekap 4 comfort

y@tipruzz said...

aida - ammar ni sensitif bunyi bising kot. aku bersin dia nangis, aku goreng ayam dia jaga, bibik belakang rumah borak kuat dia jaga. Yg magiknye time kengkawan ramai giler dtg umah wat bising dia bley tido lama, behave sungguh!!

kobis tu buang la farra :p lg pon kobis angin..aku x mkn time pantang. Cendawan angin ke? aku belasah jer sbb x tahu hehe

huda - ammar x grumpy...mau melekap sajer, bila terlepas dia menjerit la..dan terjaga!

Farra said...

maksud aku kalau kobis leh grg, aku grg kan la utk hubby mkn ekekke :p

aa cendawan hangin, aku penah mkn kat spital lps bersalin terus pening!

y@tipruzz said...

aku mkn yg button mushroom tuh ok jek...

Farra said...

oo yg aku mkn mushroom yg tak button tu..eheh