11 February 2011

Gathering Geng Photobook @ TCB, BSC

Wah tiba-tiba dah wujud 'Geng Photobook' ker? Kata orang, bila wujud minat yg sama, maka chemistry itu pasti muncul, dan persahabatan yg sudah terjalin akan bertambah erat (cewahhh!). Kami bukan kawan baru, masing2 sudah kenal lama sejak di alam universiti lagi (except diriku yg cuma kenal kak ct di alam maya/dunia blogger, ini baru first time bersua muka tapi macam dah mesra kan kak kannnn...that's the power of chemistry setuju tak?? ). Apa-apa pun, terima kasih kepada kak Siti Zuraimah yg mengutarakan idea utk this so-called ad hoc short gathering, utk kami berkongsi melihat hasil Photobook masing2, dan seterusnya mencetuskan idea yg lebih bernas utk projek2 akan datang (wahhhh macam banyak projek jer? hehe). Terima kasih juga kak kerana sudi men'drive'kan kami ke sana, mujur ada 'Bumiku Ride' kan :p Kpd Semah, Aini, dan Zarid (consider geng jugaklah walaupun hasil dari Zarid belum muncul lagi :p), next time boleh kita bergather2 lagi ok!!! Special thanx juga kepada sifu ku Semah yg tidak jemu2 membantu macik yg buta IT ini sedari awal projek pembikinan Photobook aku, hinggalah siap! I lappp you my fren!!! Terima kasih daun keladi, next time jangan jemu bantu lagi yer :)

Ok jom kita layanzz gambar.


kak CT, Zarid, Aini

me and my sifu, Semah

chicken and mushroom fusilli (amongst the expensive ones, tapi kurang rasa, kena tambah lebih garam lagi..:p) Price: RM17++


Chicken ape yer ....alamak Aini den dah lupa nama dia...rasa sedap kan? hehe. Definitely a healthy choice since it serves with wholemeal bread c/w salad, sesuai utk mereka yg sedang berdiet :)

Lasagna. Rasa standard macam the one serves at SR, San Franc dan seangkatan dengannya.

Red Velvet cake (RM8.90/slice). The taste is somehow quite disappointing, dry and not moist, the cheese topping is dull and not creamy, overall the taste is far far below the one serves by O Gourmet/Just Heavenly (as informed by Aini and the rest yg pernah rasa O Gourmet's version)

Tuna Linguine ordered by kak ct. Sedap, highly recommended!

Right: my double hot chocolate with marshmallow serves in regular glass. Sangat besar, should have order the small size next time. Sedap!!

Us with our various version of Photobooks. Ada square Imagewrap, debossed hardcover, softcover, large/medium landscape Imagewrap.

Another pose from us...i like!!
(special thanx to Zarid yg sudi mengambil gambar kami...zarid tak masuk sebab dia takde Photobook lagi hehe...so ape lagi Zarid cepat hasilkan satu dari anda!!)
Balik dari gathering terus kelam kabut solat dan rush ke meeting jam 3pm. Sangat lemau bila ada meeting hari Jumaat (dahlah jadi chairman hukhuk), dahlah byk issue dan masalah...sampai migrain sepanjang2 meeting tu. Sampai rumah dekat jam 7pm, terus tertido lepas tidurkan Ammar.
Ok itu saja buat kali ini dari kami 'Geng Photobook' ahaksss.
Nota kaki:
First time aku makan di The Coffee Bean, baru tahu dari Aini dia ada halal Jakim. Kek-kek dia semua nampak lazat dan tempting...next time kena try kek pulak but no more red velvet ok :p

9 comments:

CT said...

wahhh zasss terus update blog...i loikeeeee..nanti nak copy pics ek..eheheheh

agree with u, kite mcm dah lama kenal kan kan kan...hehehe

me pun first time makan kat coffee bean...but me not fan of cake sangat..so x tempted la tgk sume cake tu..hehe

thanks kat sume org sbb stuju nak gather ni... c ya next time..:)

y@tipruzz said...

silalah copy!!

tgh fresh br bgn tido sbb smpi umah td terus tumbang..kol 10 br bgn solat, mkn & updet blog akakka

p/s: sy hantu kek, kasikla ape saje mesti telan :p

Farra said...

X penah mkn kat coffe bean..harus try ni
Hani tade ke?

myjuliana said...

sedihnyer tak dapat join.. :( dah siap next photobook buat gathering lagi okeh? hehe

tinidewi said...

ni dah amek cardigan ke blom? patut ko and semah minta tolong aini amekkan je. dah dua kali dia menapak ke annex 2 amek barang from amad :-)

y@tipruzz said...

k.tini - hehe cardigan sy ade bersama semah...thanx kak i lap u!!

farra - tu la tak terpk hani, nx time leh wat lg :)

julies - pasti buat lagi!!

Ummu Auni said...

kak tini, dahlah. dia org ala2 shy dgn pakwe kak tini. hihi. ai siap pergi tanya ahmad, dia orang dah ambil ke. hehe..

wah lain kali nak buat gathering lagi la. ni tgh semangat nak berPB

Ummu Auni said...

chicken patty

aida said...

So tempting