14 February 2011

HTC ku sudah kembali pulih!

Aduh, terasa hidupku kembali sempurna bila hp sudah ok!

Dari semlm, hingga ke pagi tadi rasa stress bila hp rosak/hang. Bila pam susu pun production kurang 2oz. Bertambah stress bila call service center, tapi perempuan yg angkat tu tidaklah helpful langsung, malah suara sgt 'monotonous' seperti malas menjawab telefon.

Pagi tadi bangun jam 3am utk baca manual/user guide. Dah tergerak hati nak buat 'hard reset' tapi mata sudah layu, sambung tidur semula.

Pagi ni di ofis, sedang daku sambung baca manual dan sambil tu beremailan kpd sifu IT ku Semah, dia pun mengutarakan cadangan utk buat 'hard reset'. Apa lagi, lepas khatam baca teruslah cuba buat. Buat sekali gagal. Lepas tu bos panggil utk discussion (isk bos ni potong stim jerrr dahlah org bz byk keja). Habis discussion sambung buat kali kedua. Berjaya!!! Tapi bila hp tu hendak kembali ke setting asal, aku stuck part 'align your screen'. Kali ni cuba call mamat kedai tempat aku beli hp ni dulu (di Mines), mujur budak ni baik and guide the process. Dannnn alhamdulillah HTC ku berjaya berfungsi dgn normal dan jayanya...walaupun sms byk hilang, walaupun ring tone bunyi sgt pelik dan tidak best, etc.

Tidak mengapa, janji boleh call dan sms sudah mencukupi.

Tq Semahhhh...i owe you again this time!!! :)

Nota kaki:
Lain kali kalau buta IT, tak payahla sibuk nak bergaya dgn PDA phone/smart phone. Cubalah bersetia dgn hp basic anda, seperti Nokia 3310 ku dulu yg kuguna bertahun-tahun tapi langsung tidak rosak dan memberi masalah. Menyesal jual tau!!

7 comments:

Farra said...

ko perlu aku ke hapee

ahaks :p

Farra said...

jom join contestt

http://dmnfarra.blogspot.com/2011/02/anakku-sayang-anakku-riang-with-little.html

yatiscloset said...

x perli ko...perli diri sendiri yg gatal2 beli pda phone pastu x reti guna sgt hoho

sikulat said...

mari pakai iphone.. (muahahha)

Farra said...

i like iphonggg hihi :p

Ummu Auni said...

kah kah..aku suka ayat last :p, nampaknya walaupun hp ku paling tak canggih, aku tetap tak nyesal guna :P

yatiscloset said...

iphone mahal idakler ku mampu hukhuk

aini - hehe ko guna phone ape...nokia ke?