26 June 2010

Fried vermicelli




Dah 2 minggu berturut2 kami makan ini for breakfast.
Senang, cepat, dan yg penting berkhasiat dan tiada kapur :)
Paling saya suka, dia kenyal dan tidak lembik & kembang seperti mee.

Bahan-bahan:

Vermicelli pasta -
Ayam
Sausage
Carrot (or any vege to your liking)
Daging cincang
Bawang besar & putih
Cili
Tomato sos
Kicap
Garam

1. Tumis bawang, kemudian masukkan cili giling yg sudah dikisar.
2. Masukkan daging, ayam, sausage.
3. Masukkan carrot/mix vege/etc.
4. Masukkan tomato sos, sedikit kicap, tomato cincang dan salt to taste.
5. Masukkan vermicelli pasta yg sudah direbus.
6. Last sekali boleh hias dgn daun sup......siap!!
Sesuai utk ibu dan ayah...dan yg penting utk kanak2 sekali :)

2 comments:

atulhani said...

saya lebih suka prawn oleo... hehehe...

Farra said...

eh tak penah guna pasta ni..cam wat mee grg jek..nnti leh try aa