07 June 2010

Sempoi?

Sebenarnya since dekat ofis dah terfikir nak makan sardin. Balik je dari ofis, singgah kedai runcit, beli sardin satu tin kecil (tak lupa 3 ketul ice-cream utk kami anak beranak teheee :p)

Hasilnya, menu berbuka hari ni tersangatlah sempoi.

Sardin+telur goreng kicap+potato wedges+nasi putih panas yummiehhh!!
Alhamdulillah kenyang seisi keluarga :)
Sekali-sekala makan sempoi gini memang membuka selera. Confirm ni bakal menjadi salah satu menu Ramadhan nanti hehe

10 comments:

atulhani said...

menu ramadhan kat opis, selalunya mmg sardin + telur dadar.. semua masak dalam periuk nasi jek.. hehehe

y@tipruzz said...

dulu2 masuk hutan makan sardin...heaven giler rasa kan!!!

sikul@t said...

ahhaa.. tingat menu masa kat rumah putrajaya..ada kentang goreng, sambal sardin..

CT said...

i likeeeeeeeee
kami pun baru je belasah sardin aritu...

y@tipruzz said...

semah - ni bakal jd salah satu menu time confinement nnt. easy peasy dan cepat!!

k.ct- dapppp kan! adus dah terliur balik ni :p

CT said...

ha ah...sedap sgt...ni pun kire air tangan jugak kan??? yela...hiris2 bawang, perah air asam...bla bla bla

Ummu Auni Afif said...

resepi potato wedges!

y@tipruzz said...

eni - akakaka potato wedges jusco la :p Tapi aku rasa senang je nk wat sendiri, ko perap kentang dgn garam, kunyit sket, black pepper..nk pedas buh paprika. Rasa aku la.

nnt aku paste resepi cheezy wedges okie! tak try lagi la tapi hihi

myjuliana said...

julie pon slalu masak lauk camtuh. simple yet sedap. but julie kena ada sayur. wajib. timun pon jadila.. hehe

y@tipruzz said...

kite x brape layan timun saje, kalo ade sambal belacan okla..tp malas buat :p