10 August 2010

1 Ramadhan

This is purely just for my personal tracking.
Niat di hati memang nak masak sendiri utk menu berbuka.
Kita tunggu keadaan traffic esok macam mana, harap2 takdela jem teruk dan sempatlah sampai rumah utk masak.


Menu - Day 1:
ayam black pepper
sawi & tauhu masak lemak
telur dadar
serunding - khas dari kelantan tau :)


Ayam dah siap marinate, sayur dah siap potong, bwg dah dikupas & ada sebekas sudah diblend...sampai je rumah esok boleh terus campak bahan2 sajer.
Sahur pagi esok, plan nak masak nasi goreng+nugget....first day nak train Idlan bangun sahur, jadi menu sahur pun kenalah ikut tekak dia ye tak. Harap2 berjayala dia puasa full day esok :)
Salam Ramadhan sumer!
* next update - shopping raya :p

3 comments:

abangpit said...

selamat berpuasa kak yati..

myjuliana said...

uwaaa kite tak sempat nak buat preparation. kat malaysia bleh jugak tunjuk2. kat sini pagi petang kena masak. jeles dgn iteew bawang. tahun lepas kite pon buat camtuh. tahun ni, errr tgklah esok nak mintak chot kupas bawang. tapi bawang putih and halia beli yg dah blend siap. banyak jual kat sini.

menu berbuka pon nak suruh chot pk boleh tak? hehe. seb baik lauk pauk semua dah siap bersihkan ahad lepas.. :)

selamat berpuasa!

y@tipruzz said...

slamat berpuasa fik!

julie - waa senangnye dh jual bwg siap blend eh :) Harap2 kita rajin smpi akhir ramadhan..jgn awal2 je rajin akakaka