20 August 2010

mc

Daripada plan asal nak mintak mc ehsan, tiba2 hah kena mc betul2.
Bgn sahur pagi tadi, rasa loya2..isk pelik semacam ni. Lepas sahur, terus muntah2 dan habis semua makanan keluar...diikuti cirit birit.
Jam 9am, muntah lagi & cirit birit lagi.
Jam 10am, dah sampai di klinik gynae...masya Allah punyalah ramai orang!
Dan selepas penat menunggu, bercampur dgn badan yg mmg dah lesu akibat muntah & cirit birit, akhirnya jam 12.15pm baru dpt berjumpa doktor!
Rasanya mungkin food poisoning kot. First time beli makanan luar, terus kena padah :p
Tapi yg heran, cik abe pun mkn big mac seperti ku...tapi dia ok jer....kata orang dah nak kena kan, nak buat camner :)

Ptg, mama malas masak lagi...rasa nak relaks2 dan rehat je. Hubby ajak pergi Bangi, cari sampin dan songkok kekanak tuh. Kemudian pegi bazar ramadhan yg berdekatan dgn pkns Bangi...waaa ramainya orang & besarnya tapak bazar tu. Tapi baru round sket, mama dah rasa nak pitam & pengsan...jalan pun macam dah tak betul, ala2 penguin gemuk yg jalan menyenget...can you imagine? sgt buruk dan horror. Mujur selamat sampai kereta...kalau pengsan tgh jalan confirm malu! Lepas ni tobat takmo pegi bazar ramadhan dah...biarlah acik duk rumah jer :p

3 comments:

ummi said...

mama get well ye. angin kot tu.

Farra said...

big mac mcd kan?

y@tipruzz said...

yep mc D. tp mungkin jugak bukan sbb big mac..dah nak kena kan. Pruz mkn ok jer.