14 August 2010

4th Ramadhan

It's 6.15pm and i'm done with the cooking.
Our menu for today's iftar....

cream puff


daging msk kerutuk, sayur campur, bilis & tempe goreng.

Cik abe pegi bazar Ramadhan ptg ni..macam biasa mama kirim my favourite tepung pelita walaupun semlm dah mkn 2 ketul :) Then dia beli apam warna warni utk idlan, dan popia RM1. Cukuplah tu buat hari ini.

Oh yer rempah kerutuk tu diimport khas dr kelantan :) Dah kirim awal2 dari umi masa dia blk sana last month. Ada org tu order kek batik, tapi dia terlupa beli susu pekat...so nampak gaya kek batik kena tunggu esok pulak yer Yang! :)

As at 6.30pm idlan is still fasting. Ni tgh round motor dgn abah dekat taman. Tgh hari tadi bukan main byk kali mintak nak buka puasa...tambah2 bila tgk nasi goreng si firas. Jenuhla kami pujuk supaya dia bertahan :)

7 comments:

puterikiut said...

sedapnya cream puff tu yati..nnt sharekan resepi bleh? Tahniah idlan dah berjaya pose

puterikiut said...

sedapnya cream puff tu yati..nnt sharekan resepi bleh? Tahniah idlan dah berjaya pose

y@tipruzz said...

resepi dh letak dlm notes kt fb ye kak :)

Farra said...

bagusnye idlan pose..mus'ab gak takmo lg..jenuh pujuk

y@tipruzz said...

byk rintangannye farra nk pujuk dia bertahan. dari pg smpi ke ptg mintak nk buka huhu

ShaFiAti said...

yer yati..lutfi pun sama..mcam2 la duk cakap kat dia..duk pujuk soh tido la..n mcm2 la..huhuh..
Alhamdulillah dpt gak berbuka on time..except 2nd day..tapi kdg2 kesian gak kat dia kan..dilema seorang ibu..

y@tipruzz said...

idlan masalahnye takmo tido siang...tu yg dia ske pk lapar/dahaga tuh. pastu ske compare firas tak pose..bley tak? hehe