25 August 2010

counting the days

Dah beberapa hari sampai awal dan menjadi orang pertama merasmikan ofis...rasa cemerlang plaks :p Seronok kluar awal ni, jln lengang, parking dpt di tempat yg depan2...senang nak balik dan tak payah menempuh jem di dlm parking lot.

Makin nak raya, makin cuak rasanya.
Kerja makin bertimbun. Yang current belum settle, datang pula request baru tak henti-henti.
Terpaksa schedule meeting everyday, utk close award secepat yg mungkin. Boring bila tengok calendar yg penuh, tapi nak buat macam mana. Semua harus dikejar sebelum cuti raya. Lepas raya kena pula cuti mandatori seminggu, duhhhh macam mana kalau minggu selepas tu saya terbersalin bos?? Harus pening nih!

Oh, set bersalin belum beli..tukang urut belum carik...pastu baru teringat ada byk lagi romper2 firas yg cun yg tidak dpt dijejaki! Harus kena selongkar kotak2 plastik mencari baju2 comel tuh secepat mungkin dan basuh. Ahh satu lagi, bengkung lilit2 yg panjang tu pun belum dibasuh lagi! Eiii byknya keje yg menunggu!

Ok dokie let's get back to work!

8 comments:

sikulat said...

hopefully lepas raya awak lom terbersalin lagi.. kite kan nak passkan bengkung moden fara kat awak plak.. ye ye.. Sabar ye baby! :P

+ ade item NR yg kite tak abess gune.. kalau nak.. kite boleh pass jugak sekali (uncang teh/cucian/scrub). Mahu ?

y@tipruzz said...

kalo nak pass kasik jela hamba terima hihi...sbb kite plan nk beli pil sajer, lain2 tu takut tak sempat guna :) Teh tu tak sedap ke? pas pantang taleh minum?

Farra said...

kids pon gi taska by 6.30am ke? aku gak taleh kuar awal sgt sbb kui 7am pon muaz org pertama kat situ huhu..sian sgt..ni naik motor leh kuar lewat sket

ha guna la bengkung moden tu jek

y@tipruzz said...

tak...bulan pose ni pruz antar derang kol 8++ hehe.

aku kalo leh naik motor dah lama dah...tp perut dah besar, cam bahaya plak rasa.

Farra said...

aku no choice la..kalau deman leh hantar kids by 8am++, boleh la aku kuar awal ngan kete

takkan la ko naik naik motor dr sana kalau kurus pon ? sbb pruz arah lain kan

sikulat said...

Pil NR mmg superb! kite dah lost weight banyak gile.. wlpn pun zahirnya masih lagi bimbammm tapi dari kilonye drop sungguh... itupun baru start makan pil lepas 30hari .. benti bila Ariff kena jaundice arituh.

Teh die leh kot minum.. nnt kite bahagi 2 ngan awak.. (rasenya tak pahit.. cam minum teh tade gule aje..)

y@tipruzz said...

teh tade gula? erkkk sure x sedap hihi.
kite dulu pil NR x sempat mkn sbb firas jaundice dekat 2bln. So last2 handover kt zarid. So time pantang belasah mkn obimin jer hehe janji ade supplement :p

myjuliana said...

nampak gaya org tak bersalin pon tingin nak makan pil nona roguy tuh.. hehe.. pil phytonatal ek semah? kite dok uk ni dgn perubahan cuaca mendadak habis sakit2 urat. tambah plak terjatuh terpeleot, and duduk study lama2, habis 1 badan nak kena overahaul. mmg perlu diurut and makan jamu2 nih. and tertairk bab turun berat tuh. hehehe

bengkung moden tu cemana plak? selama ni beranak caesar asyik pakai bengkung zap yg doctor bagi, then pakai bengkung Amway yg ada tali2 tuh. sila share ye kawan2.

yati, jgn stress sangat kerja. take it one at a time. bila awak cuti bersalin pandai2la bos tu agih kerja. nanti baby stress, awak lagi pening time pantang nanti. kita rasa teori ni valid, mak stress = anak stress. huhu