17 August 2010

pasal mkn lagi....

Sambung menu ramadhan lagi :)

These are what we had on the 5th day. Hubby's kinda bored with white rice already, so he asked for a change, nasi lemak that is! So here goes the nasi lemak with its condiments - sambal sotong, kangkung goreng, telur rebus & ayam goreng.




and not forgetting his favourite kek batik :)

6th Ramadhan:


posing dulu b4 azan :)


udang msk lemak cili api 'child friendly', kembung goreng rempah, sayur campur, terubuk masin import dr sarawak & nugget for the kids.


1st time hubby beli murtabak dekat gerai di tmn kami...tapi mama x mkn pun...


sebab nak spare perut utk my all-time favourite dessert, cream caramel!
this never fails to please my tastebuds nyummie :)

dan sirap bandung cincau hasil air tgn cik abe :)

To date, alhamdulillah idlan has managed to fast for 4 days. It was not a smooth-sailing journey anyway, he throws lots of drama along the way to the extend comparing himself with firas... like saying 'tu firas bley makan tuh...tu firas minum susu...etc'. But whatever it is, we're proud of you dear!

7 comments:

Farra said...

mus'ab bgn tido pon takmo..puas pujuk..semalam dia sahur be4 gi sekolah..tp last2 kecundang gak

aku mmg beli dan mkn murtabak hanya di kedah

huda ali said...

byknye makanann!

kitorg kalau masak pun tak reti2 nak buat sikit2..mesti masak kuantiti banyak gak. yg penting abes :D menjilat jari hehehhe..

tini said...

errr kau, oleh kerana aku ni mmg dasar malas nak masak kan, aku nak tempah kek batik tu dari kau bleh????? :) nak seloyang tu. seriussss nehhh ahhahah

y@tipruzz said...

pg td idlan sahur koko krunch je, nasi dia x lalu...tak tahu leh berthn ke tak today hehe

huda- lauk tu msk in small portion je, just nice utk sahur. Dessert tu bley la cover tuk 2 hari :)

tini - woi kek batik pon malas kena ketuk pala nih. tgkla weekend ni ke aku wat kalo rajin...x janji tau :)

tini said...

hik hik hik aku selama ni mmg nenek aku yg buat. aku tukang makan je :) kalau ko jadi buat kan untuk aku, dah siap nanti ifm ye. zassss aku datang ambik ahahaha no pressure tau. kalau tak larat takpe. ;)

LiTtLe^m3 said...

ohh rajinya... salute laaa... saya balik kerja je lepak... dah baper hari ni tak sihat ngan migrain dtg menyerang... ke angin naik ke kepala tatau.. sampai nk turun gi pasar ramadhan pun tak larat... syukurla hubby tak byk kerenah dan memahami.. jeles tgk akak masak2.

y@tipruzz said...

tini - yer kalo aku wat n siap aku zassss ko ok :p

baiti - slalu x sihat udah berisi ke?