11 August 2010

pre-raya shopping

Puasa tak sampai lagi sehari dah ckp pasal shopping raya yer?
Kasik can la mak yong shopping awal, jadi sepanjang puasa nanti tak payah susah2 berasak dgn orang lain shopping last minute ye tak :) Lagi pun badan makin berat...baru jln sikit dah semput hoho

Pukul 10am++ ku dah keluar dr rumah drive ke Sogo. Hubby menyusul kemudian (kol 12++ baru dia sampai) sebab kena pulun habiskan marking assignment student2 dia :p Aku parking di hadapan Kompleks Campbell, open parking di situ maksimum RM7/day...kira okla, mahal lagi parking kat ofis kan hoho.

Orang kat Sogo wahhh punyerlah ramai! Macam esok nak raya jek hehe....ramai yg mengambil cuti seperti daku rupanya! So ni lah hasil rembatan dr pagi sampai ke ptg...takdela byk mana pun...beli mana yg perlu saje.


rod utk tie curtain, dan table runner utk dining (ni unplanned expense hehe)


Utk firas sepsg baju & seluar..utk si abang sehelai baju je.
Sebelum kuar rumah mama dah godek2 baju mereka, dan nampaknya ada lg baju & seluar baru yg belum dipakai...so bley consider baju raya :)
Utk adik baby, 2 pasang mitten & booties jer! Baju langsung tak beli...takde yg berkenan. Esok2 bley beli online jika perlu :) Target nak cari bodysuits or romper yg comel2 tapi takde la plak yg cun. Sori yer dik...ur turn will be next time ya!


Ni rembatan yg paling kami suka. 3 pasang baju melayu dibeli di Semua House, kain cantik, harga sgt berpatutan...lagi murah beli baju ready-made compared to beli kain. Memang berbaloi-baloi! Yg kami suka, kebetulan size dua beradik tu ada...so terus rembat! Jadi tema tahun ni kaler green yer :) Ohh mama yong takde baju raya...yela perut boyot, tak tahu nak beli baju raya camner. Plan nak pakai abaya mekah color hitam je habis cerita!


Ni utk mama. Belah kiri tu murah sajerk RM15...belah kanan tu mula2 dgr RM29...so bersemangat la belek 2-3 helai lagi. Pastu adik kedai tu kata ada diskaun 10% kak so jadi RMxx...aduh terkejut acik dengar. Rasa cam nak letak balik, tapi hubby ku yg baik hati ckp dia nak sponsor, kira tudung raya la...so ape lagi acik amik la hehe bley matching dgn tema green baju mereka sumer tu kan :)

and a matching sandal/wedges for raya as well. Again cik abe bayarkan...kira parts of besday present. Tq Yang!!!


Tinggi kan...memang tak sesuai utk mak yong sebenarnya, tapi takpe melaram kejap je utk raya :) Lepas habis pantang bley pakai balik pi ofis!
So tu jelah kisah shopping raya kami.
tak byk kan?
takdela sampai berbakul atau bertroli-troli macam orang lain :p
Apa2 pun, acik suka la dgn Sogo skarang....surau dia dah refurbished, jadi makin besar, lawa, cantik, selesa....kalau tidak dulu surau dia sgt stuffy, panas dan suram. Dekat tingkat atas dah ada food court yg besar dan selesa...choice of food pun byk.

6 comments:

tini said...

errr sgt comel itu wedges :) aku pun belum beli kasut raya lagi. ahahaha mak plak sibuk nak berkasut raya ye. yang anak nye pun tak beli lagi ehehehhe

ShaFiAti said...

bagus la korang ni siap ade kasut raya..hehe..aku gak tak penah beli kasut raya..sbb tak tau nak pakai bile..heheh...bleh gitu..

sakan yati shopping..thn ni sume serba baru eh..skali umah pun dah berubah rupa...:)

-secret admirer- said...

Bagus la shopping awal2..lepas ni boleh konsentret dgn aktviti ramadhan..

y@tipruzz said...

kitorang kasut bebudak pon x beli..derang layan sandal crocs jer :p

sue- lama dh x beli kasut baru kasi can la. Preggie ni duk pakai sandal crocs je (pasar mlm version ok :p) sampai nk lunyai dah hehe.

secret - betul3x. Boleh rehat sambil beramal di rumah je kan...

Abah Idlan said...

Amboiiiiii..ada secret admirer???

Farra said...

aa surau sogo mmg dah besau