28 August 2010

bazar ramadhan BTHO

Kelmarin rasa sgt malas nak masak. Hubby pulak sangat menyokong, katanya teringin nak mkn something yg different sket (boring ke Yang kite masak nasi putih everyday? :p). Hubby ajak ke bazar ramadhan Bangi, tapi aku malas (fobia sebenarnya sbb tpt tu besar, takut pitam, pastu konfem jem teruk). Nak pegi yg dekat rumah kami, kecik sgtla pulak, choice of food tak byk. Last2 buat talian hayat pd K. Tie tanye bazar dekat BTHO dekat mana. Dah dpt identify the location, zoom terus kami ke sana bersama kanak2.

Bazar tu berdekatan Carefourre, okla kawasan luas & tak sesak, dan yg penting tak sebesar Bangi jadi takdela penat sgt nak round. Hubby beli nasi lemak bungkus (rm1) + ikan pari asam pedas (rm3.50)...katanya ni style org Melaka, mmg sedap pair dgn asam pedas. Aku pulak beli nasi beriyani lauk ayam msk merah (rm6)...nyumm nasi dia mmg sedap! Nak tunggu mama masak beriyani sendiri konfem malas kan :) Idlan request char kuew teow (rm2.50) & donut coklat (rm1). Kuih kami beli murtabak (rm2.50), dan of course tepung pelita (rm2) kegemaranku! Utk sahur kami beli roti john (rm3.50) sajer. Dugaan membawa kekanak ni, bila derang nampak air yg berwarna warni tu huuu sumer nak. Idlan time tu jugak request nak bukak pose tatkala nampak air2 yg lazat tuh :p Kami beli la jugak air tembikai (rm2) utk dia....tu pun puas pujuk suruh tunggu minum lepas azan :) Last sekali mama beli pisang berangan (rm1.80) utk firas yg mmg hantu pisang :)

So cuba kira berapa total perbelanjaan kami? RM25.80 utk sehari di bazar ramadhan!
Waa kalau 5 hari mau bengkok poket kan hehe.
Ni sekali sekala okla...tukar angin kata orang.
Hubby kata...at least lagi murah dr mkn kat kenny rogers, or pizza hut :p

5 comments:

Farra said...

idlan ni mmg hantu kueh teow ehehe

aku dah kata ngan mus'ab yg idlan pose..die takmo gak pose...

owh kalau everyday pi param mmg byk belanja ek..

kami ada pernah singgah beli kuih muih pon dah hampir rm10 hoho

ummi said...

pegi param mmg byk belanja, walopun setakat beli air dgn kuih. air RM2.00 sebekas kecik ajek.

JanuskieZ said...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

y@tipruzz said...

idlan hantu kuew teow & mee :p

k.tie - slalu air kalo beli kitorang beli yg pack dlm plastik tuh, okla 3 org minum tp rasa of course kureng kan huhu

Anonymous said...

http://arno.60.vox.com/